Nog even zelf proberen af te vallen..

Ik ga het nog ff zelf proberen.. Hoe vaak hebben we dit gezegd als het over afvallen gaat? En hoe vaak is het gelukt? Heeft het überhaupt ooit goed uitgepakt? Prooobably not.

Ik ga weer even een heerlijke vergelijking maken, ben je misschien wel gewend nu je me wat beter kent.

Ik heb een super fijn autootje, bijna een jaar, een Ford Fiësta. Echt een lekker bakkie en ik woon in een dorp dus ik gebruik hem veel. Alles is al snel geen fietsafstand meer zeg maar (vooral in de regen). Stel nou he, dat ik een lekke band heb. Of nog erger: hij begeeft het gewoon ineens en dan sta ik daar langs de weg, met pech. Dit is echt een nachtmerrie van mij trouwens.

Je auto ga je ook niet zelf proberen te repareren

Maar stel dat het gebeurt, he, dan weet ik al wat ik doe. Ik bel de ANWB of een automonteur of de wegenwacht ofzo. Kom NU mijn auto fixen please. Ik heb geen idee wat er mis is, wat ik moet doen, of ik zo door kan rijden (met een lekke band) of dat ik meteen moet stoppen.. kom het gewoon oplossen en ik hoor wel wat het kost.

Ik ben niet rijk, helaas. Wie weet in de toekomt. Dus zo’n rekening komt niet bepaald goed uit. Maar ja: ik kan het zelf niet en ik wil zo snel mogelijk weer lekker met mn Fiëstaatje op pad kunnen. De nood is hoog, dus ik verzin wel iets om de prijs te kunnen betalen. Desnoods moet ik het ergens lenen. Ik ga in ieder geval niet nog 4 maanden of langer wachten omdat het nu niet goed uit komt. Ik ga ook niet eerst sparen zodat ik het over 8 maanden kan betalen. Het is zeg maar best wel dringend.

En als ik jullie spreek over afvallen.. is de nood vaak net zo hoog als de nood bij mij als m’n auto het zou begeven. Je bent nu doodongelukkig met hoe je je over je lijf voelt, je kunt nooit echt genieten van lekker eten want je voelt je altijd schuldig, je bent al JAREN aan het schommelen met het ene en andere dieet..

En dan bied ik je een oplossing en ga je ‘het nog éven zelf proberen’. Maar als het niet lukt dan zal je weer wat laten horen.

Eerlijk: ik geef best goede tips, maar niet zo goed dat je het na jaaaren rotzooien en niks bereiken.. ineens nu wel slaagt. Na 20 minuten met mij kletsen. I wish I was that good.

Maar vertel dan eens wat je vanaf morgen gaat doen nu je het weer zelf gaat proberen. Minder eten, beter opletten, meer sporten? Hoe vaak heb je dat al gezegd en geprobeerd? Ik geloof écht dat de intentie goed is en dat je het meent, maar je hebt zelf al laten zien dat dit niet de oplossing is.

Als je niet weet hoe het moet, schakel hulp in. Ik ga ook niet zelf mijn auto repareren, dan maak ik hem nog meer stuk en is ie straks total-loss en moet ik een nieuwe kopen en daar heb ik al helemaal geen zin in en geld voor.

Ga niet zelf aanklooien als je niet weet hoe. Maak het niet erger. Ask for help. Klaar voor? Plan vrijblijvend een kennismaking met mij en dan kletsen we of mijn coaching iets voor je is. Ik ben altijd eerlijk, ook als we geen match zijn dus je zit echt nergens aan vast. Stuur even een mail naar Marit@bestronger.nl en dan prikken we snel iets!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *