Worteltaart bananenbrood – gezond en super lekker!

Worteltaart is my favorite thing.. ever. Ik vind het zó lekker, vooral die frosting. Nu ik het zeg.. dat zou dit broodje helemaal afmaken.

Maar goed dit is dus the next best thing: een worteltaart verstopt in een bananenbrood. Een wortelbananenbrood. Een bananenbrood met wortel. Je snapt hem. Er zit wortel in.

Ik ben een slecht voorbeeld als health coach zijnde, want ik houd helemaal niet zo van groente. Verstopte groente in cakes zijn dus echt wat voor mij.

Dit bananenbroodje zit vol met wortel (duh), nootjes en fruit. Weer eens wat anders dan een standaard bananenbrood, toch? Die worden op gegeven moment ook een beetje saai. Zo leuk om te variëren, volgens mij kun je er een compleet boek over maken.

Je hebt hem in een handomdraai gemaakt. Het is super makkelijk. Als je een blender hebt gaat het nog sneller, want de basis kun je daar dan gewoon in mikken. 

Goed: let’s get to it. Met de dagen die steeds donkerder worden wil je dit heerlijke receptje echt maken.. lekker bij een kop dampend hete thee.

Ingrediënten

3 bananen
150g geraspte wortel
140g ananas (uitlekgewicht)
60g rozijnen
50g walnoten (grof gehakt)
35g olijfolie
40g suiker
2 eieren (op kamertemperatuur)
2tl vanille-extract
370g bloem
1tl baking soda
1tl kaneel
1tl zout
1tl gemberpoeder


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Zet dit even apart.
  2. Gooi de bananen, ananas en wortel in een blender of foodprocessor en maal het fijn. De wortel mag je ook een beetje grof houden. Doe dit in een kom en voeg toe: olijfolie, suiker, eieren, vanille-extract en de rozijnen. Mix goed door elkaar tot een lekker beslagje.
  3. Mix in een aparte kom de droge ingrediënten even snel door elkaar: de bloem, baking soda, kaneel, zout en gemberpoeder. 
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de bananenmix en roer goed door.
  5. Voeg als laatste de walnoten toe en roer even snel door de rest. 
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten af. Dit verschilt echt per oven dus controleer met een sateprikker even of hij al gaar is: als hij er schoon uit komt is de cake goed.

    En genieten maar!

    tip: Als de bovenkant te donker begint te worden kun je dit afdekken met aluminiumfolie en zo verder bakken.

 

 

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *