We kunnen weer buiten sporten! Deze workouts zijn hier perfect voor

Het wordt mooi weer in Nederland! Dat moet gevierd worden en daarom gaan we allemaal buiten sporten! Welke oefeningen en workouts je prima buiten kunt doen? Nou, heel veel eigenlijk! En wat is er fijner dan dat? Doei zweterige drukke sportschool, hallo frisse buitenlucht!

Bootcamp

In het voorjaar gaan alle bootcamps weer volop van start. Logisch! Want wie wil er nou niet lekker buiten sporten met mooi weer? Een bootcamp is vaak een combinatie van conditie en krachtprestaties. Denk aan heuvels oprennen, sprintjes, maar ook walking lunges en push-ups! In elke stad worden wel bootcamps aangeboden, dus er zit vast iets voor je bij.

Yoga

Voor de yoga fans is deze tijd van het jaar heerlijk. Je kunt je yoga matje overal mee naartoe nemen, zelfs op vakantie! Doe je oefeningen in de tuin, op het balkon of in een parkje. Heerlijk zen in de ochtendzon, klinkt dat niet heerlijk? Er zijn tegenwoordig ook ontzettend veel leuke YouTube kanalen voor beginnende Yogi’s zoals DoYouYoga. Zo kun je thuis lekker oefenen en hoef je niet naar een groepsles.

Total body workout

Je hoeft echt niet naar de sportschool om te trainen, je kunt prima een fullbody workout buiten doen! Maak slim gebruik van je omgeving en wees creatief. Het kan ook simpel en kort, door bijvoorbeeld je buikspieroefeningen in de achtertuin te doen. All you need? Een matje. Oké, en een tuin. Misschien doet je moeder/broer/nichtje ook wel mee!

Skeeleren

Dit is echt mijn favoriete manier van van cardio doen! Ik heb heel wat rondjes af geskeelerd. Als je in een dorp woont is dit helemaal fijn, want je bent zo in het platteland. Ik had een leuk paadje dat zo tussen de weilanden door ging! Over een dijkje, door een klein dorpje.. In de stad zijn er ook genoeg mogelijkheden, je moet alleen wat creatiever zijn. Misschien zit er wel een groot stadspark in de buurt? Ik ga binnenkort zelf ook eens op onderzoek uit naar een leuke route.

Watersport

Zijn jullie ook zo dol op water? Watersporten zijn ontzettend leuk om te doen en je het voelt nieteens als ‘sporten’. Je hebt gewoon ontzettend veel plezier! Buiten sporten was nog nooit zo leuk! Met mooi weer gaan de wakeboard banen altijd open, maar kijk ook eens verder: stand up paddling, kitesurfen of roeien! Allemaal prima mogelijk in ons kikkerlandje, maar nóg leuker om op vakantie te doen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer sporten die je buiten kunt doen! Als je een beetje creatief bent, kun je er vast iets leuks van maken. Wie gaat er allemaal buiten sporten?

Photo:Freepik

2 reacties op “We kunnen weer buiten sporten! Deze workouts zijn hier perfect voor

  1. Pingback: 5 redenen om te beginnen met HIIT workouts! | Be Stronger

  2. Pingback: Wil je buiten sporten en fit worden? Lees hier waarom skeeleren gezond is | Be Stronger

Reacties zijn gesloten.