fbpx

Zo min mogelijk eten tijdens online coaching | Marit’s fitjourney

marit fitjourney

Ik heb jullie al verteld hoe ik begon en waarom.  Vandaag ga ik jullie vertellen over de beste keus die ik ooit gemaakt heb. Of ja, eigenlijk ook de slechtste keus. Gek dat zulke dingen zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Zonder deze keuze had ik wellicht nooit zo ver gekomen, maar door deze keuze heb ik ook een tijd heel ongezond geleefd. Dat had ik niet door, nu wel. Daar heb ik veel tijd mee verspild.

De groene balkjes

Ik heb acht maanden lang dit online coachingstraject gevolgd. Ik vond het geweldig, want het werkte. Je vulde een (HEEL) simpel vragenlijstje in aan het begin van de maand en op basis daarvan werden je calorieën berekend. Dan mocht je het zelf uitzoeken. Je moest op de gram exact genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten binnen krijgen. Dit kon je bijhouden in de een app. Als je een paar gram teveel of te weinig had, dan werd het balkje oranje of rood. Ik weet nog hoe iedereen toen streefde naar ‘de perfecte groene balkjes’. Terwijl dit grote onzin was, maargoed. Dat is achteraf.

Heel weinig eten

Waar het op neer kwam is dat ik acht maanden lang zo’n 1300/1400 calorieën heb gegeten. Die bestonden ook maar voor een heel klein deel uit koolhydraten. Bij mijn lunch mocht ik die bijvoorbeeld niet. Ik nam dan wel rijstwafels met lekker beleg, dat kon volgens mijn coach nog wel. Mijn coach was ook niet degene die mijn voeding of training bepaalde, zij was puur mentale support. Ik heb binnen 3 maanden hele mooie progressie gemaakt en daarna vrijwel niks meer. Na 6 maanden mocht ik stoppen, maar besloot ik met 6 maanden te verlengen omdat ik het niet alleen durfde. Heel stom, want het begon me steeds meer tegen te staan. Ik had inmiddels door dat deze aanpak niet werkte en dat 1300 calorieën echt heel weinig zijn. Dat dat eigenlijk heel ongezond is.

I quit!

Ik besloot toen uiteindelijk om te stoppen. Ondanks dat ik nog 4 maanden moest doorbetalen. Ik was er gewoon helemaal klaar mee! Mijn coach was wel een schat trouwens en ik ben ervan overtuigd dat ik dankzij haar ben doorgegaan. Ik heb in deze 8 maanden heel veel teamgenootjes leren kennen, maar het merendeel is weer terug bij af en een groot aantal heeft een slechte relatie met voeding opgebouwd. Ik ben ontzettend blij dat ik alleen maar progressie heb mogen maken hierna. Dit nooit meer.

Maar ja! Toen ben ik gestopt en moest ik het zelf uitzoeken. Ik was even hiervoor al naar een bedrijf geweest waar ik mijn vetpercentage kon laten opmeten (huidplooimeting), hier kwam een percentage van 29% uit. Zij gaf mij ook het advies om mijn voeding direct op te hogen, naar 2000 per dag. Ik vond het spannend en besloot naar 1800 calorieën te verhogen. Misschien weet je dit nog wel, want inmiddels was ik aardig fanatiek op Instagram!

Volgende week: wat gebeurde er toen met mijn lijf?