Vegan no-bake carrot cake

Vegan no-bake carrot cake bites.. – hell yes!! Ik ben eindelijk ook voor alle vegans aan de slag gegaan. Eerlijk, ik was nogal terughoudend over die hele no-bake trend want ‘dat is toch niet lekker’. Net als vegan varianten, dat is toch vaak een beetje bijzonder.

Ik geef toe dat ik fout zat. Het is super bijzonder en ik ben echt positief verrast! Ik vind het wel vrij veel werk om dit te maken, maar dat valt op zich ook mee. Je moet vooral niet vergeten om je cashewnootjes te laten weken, want dat heeft een nachtje nodig.

Overigens mag het wel net wat beter qua verhoudingen: ik vond de bovenste laag net even wat heavy vergeleken met de onderste. Dus als jij hem maakt, probeer dan de bovenste laag minder dik te maken dan de onderste. Dat smaakt denk ik nóg lekkerder!

Ingrediënten

onderste laag:
120g walnoten*
25g kokossnippers*
30g amandelmeel*
1tl kaneel
1tl gember
1/2tl nootmuskaat
1/2tl zout
1 citroen 
7 dadels
150g wortel

bovenste laag
150g cashewnoten (nacht laten weken)
170g volle kokosmelk (alleen de romige laag, niet het waterige onderin)
50g kokosolie (gesmolten)*
Flinke scheut maple syrup
eventueel een tl vanille-extract + citroensap


 

 

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten voor de onderste laag in een food processor en mix tot kruimelig.
  2. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede vorm en druk het goed plat aan. 

    Nu begin je aan de bovenste laag. Let op dat je de cashewnoten een nacht in water laat weken, doe dat dus de avond van te voren

  3. Ook dit kun je gewoon allemaal in de foodprocessor mixen, maar wel lang genoeg tot het romig is. Dit kan even duren, dus doe het vooral niet te kort!
  4. Giet dit uit over de bodem en zet het minimaal een nacht in de koelkast. Je kunt ze zelfs in de vriezer bewaren. Ze worden buiten de koeling vrij snel zacht.

* een aantal producten heb ik gekregen van Denotenshop.nl

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *