fbpx

Van 1300 naar 1800 calorieën en dit gebeurde er! | Marit’s fitjourney

Vorige week vertelde ik hoe ik begon met afvallen – door extreem weinig te eten. Gelukkig stopte ik hiermee en ben ik mijn voeding drastisch gaan ophogen. Van de één op andere dag maakte ik van de 1300 calorieën wel ruim 1800 calorieën. Spannend vond ik het zeker, maar het voelde goed! Ook trainde ik met nieuwe schema’s die ik van een vriend kreeg, die ik overigens heel fijn vond.

If it fits..

Ik ben toen op een If it fits your macro’s manier verder gegaan, maar dan met meer calorieën. Door de online coaching was ik al bekend met het tellen van je calorieën en macro’s, dus dat was niks nieuws voor me. Maar wow, wat een koolhydraten mocht ik eten! Ik weet nog wel dat ik lekker zat te bunkeren voor mijn gevoel, haha. Geweldig. Ik at in principe alles dat binnen mijn macro’s paste en koos hier wel ‘gezonde’ producten voor. Oftewel: ik vulde het niet op met chips en snoep. Dit beviel me heel goed.

Hoe dit ging? Nou, ik heb toevallig mijn instagram post hierover terug gevonden. Ik laat het jullie zien, dan snappen jullie meteen waarom dit mijn beste keus ooit was.

Ik schreef hierbij:

“Marit, hoe gaat het met je progressie sinds je macro’s opgehoogd zijn en je bent gestopt met Online coaching? De foto linksboven is op 15 juni, precies één dag nadat ik mijn macro’s verhoogd had. En flink ook, hoppa just like that. Ik was blij om te zien dat ik nog niet dik was geworden. Zo slim als ik was, sloeg ik een groot deel van mijn snapchat shape checks op, zodat ik die als progressie foto’s kan gebruiken.

We zijn nu 5 en halve week verder en de foto rechtsonder was deze ochtend. Het is echt geen rechte lijn geweest hoor, het ging eerst héél goed en de afgelopen twee weken ineens heel slecht. Dit heb ik gelukkig weer op kunnen pakken de laatste paar daagjes. Ondanks de vreetbuien.. Is er zoveel progressie. Sowieso zijn de vreetbuien minimaal, want nu ik meer eet heb ik gewoon veel meer een voldaan gevoel! De trainingen vind ik nog steeds onwijs fijn en ik ben heel blij dat ik dat veranderd heb. Ik heb het idee dat ik ineens grote sprongen maak op het gebied van kracht, maar ik geniet ook steeds meer.

Als ik naar deze acht foto’s kijk zie ik een meisje dat dun wilde zijn veranderen in een meisje dat gewoon sterk wil worden. Ik zie er sterker uit, zelfverzekerder! Ik ben zó blij met deze veranderingen en ik ben vooral blij dat ik deze resultaten behaal ondanks terugvallen, pizza en snoep. Want let’s be real: niemand kan het 100% perfect doen. Dat hoeft ook niet en het bewijs dat ben ik. Ik ga morgen op vakantie en ondanks dat ik niet ben waar ik zijn wil, ben ik al zó veel verder dan voorheen. Ik ben tevreden!”

Ik ben tevreden

Wauw, “ik ben tevreden”. Hoe weinig mensen kunnen dit over zichzelf zeggen? Wie is er tevreden? Ik voel me nog steeds zo, tevreden over mezelf. Dat je jezelf aan het verbeteren bent, betekent niet dat je niet van je lichaam houdt hoe hij nu is. Ik was dol op hoe ik er uit zag en ik ging vol zelfvertrouwen dat vliegtuig in om op vakantie te gaan. Ik was toen net een maandje samen met mijn vriend en hij heeft me nog meer weten te motiveren dan dat ik zelf al deed. Hij deelde mijn passie, had véél meer kennis dan ik en hielp mij hierbij. Toch ben ik trots dat ik het bijna helemaal zelf gedaan heb.

In deze tijd besloot ik ook om een HBO studie te doen én naar de andere kant van het land te verhuizen. Zomaar. Omdat ik vertrouwen had in mezelf. Ik vertel jullie volgende week meer over mijn mentale vooruitgang én wat er veranderde toen ik op kamers ging wonen.