fbpx

 

Ik kan 100% eerlijk zeggen dat er véél bloemkool in dit receptje zit, maar dat maakt hem dus juist zo smeuïg. Bloemkoolfan kan ik mezelf niet noemen, maar dit was erg lekker. 

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool ca. 300 gram
  • Spaghetti volgens schema
  • 250g kastanjechampignons
  • 100g ricotta
  • 1 citroen
  • 7g verse peterselie
  • 7g verse tijm
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20g Parmezaanse kaas

Zo maak je deze pasta:

  1. Snijd de knoflooktenen, de chilipeper en de ui fijn. Pluk de blaadjes van de tijm en snijd de champignons in plakjes.
  2. Was de bloemkool en snijd in stukken. Kook deze in een pan met heet water beetgaar.
  3. Bak in een koekenpan de knoflook, ui, chili en tijm in een eetlepel olijfolie. Bak deze 10 minuten of tot het goudbruin gekleurd is. Voeg daarna de champignons toe en laat dit nog 10 minuutjes koken.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Hak ondertussen de peterselie heel fijn en zet dit vast apart voor straks.
  6. Mix/pureer de bloemkool met een keukenmachine of staafmixer. Doe deze in de koekenpan erbij en roer goed door. Voeg ook de ricotta toe en breng het op smaak met zout, peper en het citroensap.
  7. Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart. Doe de pasta bij de saus en roer dit goed door. Voeg wat kookvocht toe als dat nodig is. Roer als laatste de peterselie erdoor.
  8. Serveer met wat parmezaanse kaas en you’re done!

Enjoy!

× Stel je vraag via WhatsApp