Pittige, vegetarische spaghetti met een saus van bloemkoolpuree

Dit recept zit vol met bloemkool! Ben ik daar dan zo dol op? Normaal gesproken niet, maar op deze manier is het echt heel lekker. Dankzij de puree van bloemkool is de saus romig, zonder dat je veel kaas of room moet gebruiken.

Het is ook niet veel werk. Wel vond ik hem best pittig met die ene chilipeper, maar eerlijk.. ik kan weinig hebben dus het valt denk ik wel mee!

Ga jij hem eens maken?

Ingrediënten voor 2 personen

1 bloemkool ca. 300 gram
50-100g spaghetti p.p. 
250g kastanjechampignons
100g ricotta
1 citroen
7g verse peterselie
7g verse tijm
1 rode chilipeper
1 ui
2 tenen knoflook
20g Parmezaanse kaas


 

 

Zo maak je het

  1. Snijd de knoflooktenen, de chilipeper en de ui fijn. Pluk de blaadjes van de tijm en snijd de champignons in plakjes.

  2. Was de bloemkool en snijd in stukken. Kook deze in een pan met heet water beetgaar.

  3. Bak in een koekenpan de knoflook, ui, chili en tijm in een eetlepel olijfolie. Bak deze 10 minuten of tot het goudbruin gekleurd is. Voeg daarna de champignons toe en laat dit nog 10 minuutjes koken.

  4. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

  5. Hak ondertussen de peterselie heel fijn en zet dit vast apart voor straks.

  6. Mix/pureer de bloemkool met een keukenmachine of staafmixer. Doe deze in de koekenpan erbij en roer goed door. Voeg ook de ricotta toe en breng het op smaak met zout, peper en het citroensap.

  7. Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart. Doe de pasta bij de saus en roer dit goed door. Voeg wat kookvocht toe als dat nodig is. Roer als laatste de peterselie erdoor.

  8. Serveer met wat parmezaanse kaas en you’re done!