fbpx

Diner

Broccoli soep

Een heerlijk warm soepje om de sombere herfst door te komen. Ik verdrink in het najaar echt in de soepjes. Broccoli soep stond me altijd een beetje tegen: het idee leek me echt niet lekker. Maar: ik geef toe, dit is nice! Vooral de zoute spekjes geven het een lekkere extra touch

Ingrediënten

  • 400-600 gram broccoli
  • 200 ml kookroom light / creme fraîche
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 2 blokjes kippen-/groentebouillon
  • ± 0,75-1l water
  • Knoflook, peper, bosui

Soep – het is geweldig. Als tussendoortje, als lunch of als diner. Het kan allemaal. En deze zit ook nog eens bomvol groente!

Zo maak je het

Stap 1

Fruit de knoflook aan in een beetje olijfolie. Doe hier de broccoli, het water en de bouillonblokjes bij. Breng dit aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

Stap 2

Bak ondertussen 125g spekreepjes in een pan. Je hoeft hier geen olie in te doen, spek bakt prima in zijn eigen vet. Bak ze goudbruin en laat ze daarna uitlekken.

Stap 3

Doe de soep in de blender of pureer deze met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm het geheel goed door.

Stap 4

Breng je soep op smaak met peper en zout. Let op dat de spekreepjes ook al zout zijn. Serveer de soep met de spekreepjes en bosui et voilà! Smakelijk!

Meer recepten

Bietenrisotto

Havermout met stoofpeertjes

Broccolisoep met spekjes