Snelle broccolisoep met spekjes

Een heerlijk warm soepje om de sombere herfst door te komen. Ik verdrink in het najaar echt in de soepjes.

Broccoli soep stond me altijd een beetje tegen: het idee leek me echt niet lekker. Maar: ik geef toe, dit is echt lekker! Vooral de zoute spekjes geven het een lekkere extra touch.

Ideaal als gezond tussendoortje, als lunch of als diner. Het kan allemaal. En deze zit ook nog eens bomvol groente!

Ingrediënten

400-600 gram broccoli
200 ml kookroom light / creme fraîche
125 gram magere spekblokjes
2 blokjes kippen-/groentebouillon
± 0,75-1l water
Knoflook, peper, bosui


 

 

Zo maak je het

  1. Fruit de knoflook aan in een beetje olijfolie. Doe hier de broccoli, het water en de bouillonblokjes bij. Breng dit aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  2. Bak ondertussen 125g spekreepjes in een pan. Je hoeft hier geen olie in te doen, spek bakt prima in zijn eigen vet. Bak ze goudbruin en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Doe de soep in de blender of pureer deze met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm het geheel goed door.
  4. Breng je soep op smaak met peper en zout. Let wel op dat de spekreepjes ook al zout zijn. Serveer de soep met de spekreepjes en bosui et voilà!

    Smakelijk!