Skinny iced vanilla latte – gezonde ijskoffie

Niet alleen als je wil afvallen is dit een super ijskoffietje, maar ook als je gewoon een beetje oplet met wat je eet/drinkt is het fijn dat dit soort opties bestaan. Coffeelovers – deze is voor jullie.

Ik ben dol op koffie. Als klein kind was ik al dol op tiramisu en dat heeft nogal doorgezet. Sinds ik als barista heb gewerkt, heeft het een next leven bereikt. Ik heb dan ook een handmatig espressoapparaat staan en haal alleen de beste koffiebonen. Only the best. En zo’n automatisch apparaat is dan misschien wel makkelijk, het is niet the real deal.  

Soms ben ik mijn standaard (heerlijke) cappucinno’s met lactosevrije melk een beetje zat en wil ik wat anders. Dan snak ik naar iets zoets en vreselijks. Ik weet dat echte coffeelovers vaak een hekel aan zoete troep hebben, maar ik houd óveral van. I want it all. Net in welke bui ik ben.

Deze ijskoffie is super lekker en zó klaar. Maak hem met amandelmelk en hij is 100% vegan. En raad eens? Dan zitten er misschien 30 calorieën in. Hallelujah!

Hij doet ook écht niet onder voor de calorierijke variant, vind ik. Dit is mijn go-to ijskoffie. Bij de Starbucks (vraag om een skinny iced latte met amandelmelk en suikervrije siroop..), maar nu ook thuis!

Je maakt hem super simpel, het enige dat je wél nodig hebt is een blender die ijsklontjes kan crushen.

Ingrediënten

1-2 shots espresso
(Amandel)melk
Monin suikervrije (vanille)siroop
IJsklontjes


 

 

Zo maak je het

  1. Doe in een blender: 1 of 2 shots espresso (afhankelijk hoe sterk je hem wil), een handje ijsklontjes, een pompje Monin suikervrije vanillesiroop (optioneel, uiteraard) en een flinke scheut (amandel)melk.
  2. Blender eventjes aanzetten en dat is het. ZO makkelijk!

 

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *