Heerlijke romige pompoensoep met maar 5 ingrediënten ★

Pompoensoep recept

Of je het nou als lunch neemt of als tussendoortje, pompoensoep is the way to go! Met dit recept staat er binnen een halfuur een heerlijke pan soep op tafel. 

Zelf soep maken klinkt als veel werk, maar dat hoeft niet zo te zijn! Deze soep met pompoen tover je in een halfuur op tafel, waarvan je maar 10 minuutjes daadwerkelijk aan het koken bent. Daarbij is het aantal calorieën in dit recept bijna verwaarloosbaar. Maakt dat de soep minder lekker? Absoluut niet, want hij is heerlijk romig en vol van smaak.

Moeilijkheidsgraad: ★
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
  • flespompoen (klein/middelgroot)
  • 2 winterpenen
  • 2 sjalotjes
  • knoflook
  • 2 bouillonblokjes

Zo maak je het:

Snijd de sjalotjes en fruit dit met een beetje olijfolie in een grote soeppan. Pers hier een teentje of twee aan knoflook bij.

Ondertussen snijd je de pompoen en de wortels in (kleine) stukjes. Doe ze daarna in de soeppan en bak dit zo’n vijf minuutjes. Vergeet niet om de boel af en toe om te scheppen.

Terwijl de groente bakt, kook je alvast ongeveer een liter water. Giet dit bij de pan en voeg ook de twee bouillonblokjes toe. 

En nu? Wachten! Laat de boel zo’n twintig minuutjes pruttelen en ga zelf lekker een boekje lezen. Als je soepje uit geprutteld is, giet je alles in een blender en pureer je het tot één egale massa. Heb je geen blender, dan kan het natuurlijk ook met een staafmixer. En zie daar, je zelfgemaakte pompoensoep!

Je kunt er nog wat extra room doorheen doen voor een nóg romigere smaak of wat kruiden zoals verse basilicum.

Eet smakelijk!

macro’s voor de complete portie: 407 kcal | 7g eiwit | 50g koolhydraten | 17g vetten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *