Wortel-citroen tulband met pistache

Gezond? Nee. Lekker? Hel yes. Bij dat stukje balans hoort gewoon een plak van deze tulband. HET recept voor Pasen. Of een random zondagmiddag. Ga eens lekker los in die keuken en maak een recept from scratch! Er zit wel een portie groente in verstopt.. Dus we doen gewoon alsof ie wél heel gezond is.

Je hebt best wat dingen nodig, maar het merendeel zal je wel in huis hebben. De almond extract geeft een extra pistachesmaak aan je cake. Je kunt pistache natuurlijk ook inwisselen voor een andere nooit, maar dit is juist ZO lekker!

Belangrijk is een goede tulbandvormIk gebruik deze. Je mag deze niet insprayen met bakspray en hij mag ook niet in de vaatwasser. Je smeert hem voor gebruik met boter en dan besprinkel je hem nog met bloem. Als je dit doet, komt je cake er achteraf perfect uit! Dat is wel belangrijk met zo’n beauty.

Dit recept is verder heel easy hoor. Geen zorgen. Ook niet-keukenprinsessen kunnen dit! Let’s bake a cake!

Ingrediënten

310g bloem
250g wortel (geraspt)
3 eieren
170g gesmolten boter
300g suiker
2 citroenen (sap én schil)
30g gehakte pistachenoten
1 theelepel vanille extract (optioneel)
½ theelepel almond extract (voor extra pistache smaak aan de cake)
2½  theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
½ theelepel kaneel


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix: bloem, pistachenoten, bakpoeder, zout, kaneel door elkaar in een schaal. In een aparte schaal mix je de natte ingrediënten: de boter, suiker, eieren, limoensap en limoenschil, vanillextract en almondextract. Vergeet niet de boter te smelten en om je citroenpitjes eruit te halen – die wil je niet in je cake hebben. 
  3. Mix/hak/blender de wortel tot een fijne rasp en roer dit door je natte ingrediënten heen. Voeg daarna de droge ingrediënten erbij. Heb je een keukenmachine? Heerlijk – dan kun je die het werk laten doen.
  4. Vet je tulbandvorm in en besprenkel met bloem. Vul hem met mix (max tot 3/4 vol zodat het niet overloopt) en zet hem voor 60 minuten in de oven.

    Check dan even met een sateprikker of hij gaar is. Komt hij er schoon uit? Dan is ie klaar!