Gezonde, romige pompoensoep met 5 ingrediënten

Of je het nou als lunch neemt of als tussendoortje, pompoensoep is the way to go! Met dit recept staat er binnen een halfuur een heerlijke pan soep op tafel. 

Zelf soep maken klinkt als veel werk, maar dat hoeft niet zo te zijn. Deze soep met pompoen tover je in een halfuur op tafel, waarvan je maar 10 minuutjes daadwerkelijk aan het koken bent.

Daarbij zitten er heel weinig calorieën in deze soep, ideaal als je veel honger hebt en niet teveel wilt eten.. Maakt dat de soep minder lekker? Absoluut niet, want hij is heerlijk romig en vol van smaak.

Upload Image...

Ingrediënten

Een flespompoen (klein/middelgroot)
Twee winterpenen
Twee sjalotjes
Een teen knoflook
Twee bouillonblokjes


 

 

Zo maak je het

  1. Snijd de sjalotjes en fruit dit met een beetje olijfolie in een grote soeppan. Pers hier een teentje of twee aan knoflook bij.
  2. Ondertussen snijd je de pompoen en de wortels in (kleine) stukjes. Doe ze daarna in de soeppan en bak dit zo’n vijf minuutjes. Vergeet niet om de boel af en toe om te scheppen.
  3. Terwijl de groente bakt, kook je alvast ongeveer een liter water. Giet dit bij de pan en voeg ook de twee bouillonblokjes toe.
  4. Laat de boel zo’n twintig minuutjes pruttelen. Kun je zelf lekker een boekje lezen ofzo.
  5. Als je soepje uit geprutteld is, giet je alles in een blender en pureer je het tot een egale massa. Heb je geen blender, dan kan het natuurlijk ook met een staafmixer. Ik zeef het soms ook nog even.

    En zie daar, je zelfgemaakte pompoensoep!  Je kunt er nog wat extra room doorheen doen voor een nóg romigere smaak of wat kruiden zoals verse basilicum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *