fbpx

Chocolate peanutbutter banana bread

Bananenbrood kan je op zoveel manieren maken, maar dit recept met chocola en pindakaas is wel echt geweldig.

Ik zou niet zeggen dat hij perse gezond is, maar dat maakt hem niet minder lekker!

Je zet hem binnen een handomdraai op tafel, zo simpel is het. Iedereen kan dit maken! Het beste is dat hij zowel luchtig, fluffy als smeuïg is. Beste van alle werelden in één bananenbrood. Ga snel met het recept aan de slag!

Ingrediënten

130 g bloem
2 bananen
2 eieren
100 g pindakaas, gesmolten
150 g suiker
100 g (olijf)olie
50 g cacao
1/2 theelepel zout
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel bakpoeder


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Zet dit nog even weg.
  2. Mix de semi-gesmolten pindakaas (even in de magnetron), suiker, geprakte bananen, olie en eieren in een kom. 
  3. Voeg daarna ook de bloem, cacao, bakpoeder, baking soda en zout toe.
  4. Mix alles tot een egaal beslag en giet het in de bakvorm. Bekleed eventueel de bovenkant nog met plakjes banaan.
  5. Bak het bananenbrood in ca. 55 minuten. Check met een mes/sateprikker of hij er schoon uit komt. Dan is hij goed. 
  6. Je kunt als hij helemaal afgekoeld is er wat pindakaas overheen decoreren. Smelt deze weer een beetje in de magnetron!

Een reactie op “Chocolate peanutbutter banana bread

  1. Pingback: Luxe bananenbrood van amandelmeel | Be Stronger

Reacties zijn gesloten.