Voordat ik mijn levensstijl omgooide durfde ik geen nieuwe dingen te doen. Een HBO studie was ‘niks voor mij’ of ‘te moeilijk’ of ‘te ver weg’. Ik ging dus maar fulltime op een verzekeringskantoor werken. Documenten scannen, telefoontjes aannemen en e-mails behandelen.. Geloof me: ik weet meer van verzekeringen dan ik zou willen.

Het is toen dat ik op een dag besloot dat ik wilde afvallen en mijn eetpatroon wilde verbeteren. Ik wilde conditie opbouwen, maar bovenal: lekker in mijn vel zitten. 

 

Zeggen is één ding, doen is een tweede

Hoe dit moest? Dat heeft me veel research gekost. Veel mislukte pogingen. Veel geld. Meerdere coaches. Maar toen ik begon te veranderen, toen veranderde alles. Samen met mijn lijf, veranderde ook mijn mindset. Het gezond eten en sporten wierp zijn vruchten af, gaf me nieuwe uitdagingen en liet mij zien dat ik meer kon dan ik dacht. Ik begon me te realiseren dat, met hard werken, bijna alles mogelijk is. Ik nam mijn complete leven onder de loep.

Ik zat al 4 jaar in een verknipte relatie. Een relatie vol leugens, bedrog en manipulatie. Ik begon in te zien hoe fout dit was, hoeveel beter ik verdiende. Ik heb toen eindelijk de kracht gevonden om hier van weg te lopen. Die kracht, die had ik al die jaren niet. Nu koos ik voor mezelf en ondanks dat het moeilijk was, bracht dit me vooral nog meer focus, nog meer motivatie en meer wilskracht.

Niet veel later moest de rest van mijn veilige leventje eraan geloven. Ik raakte mijn baan kwijt, want er was te weinig werk voor me (tja, kan niet zeggen dat ik dat niet aan zag komen). Ik zocht doodleuk naar nieuw werk, maar ondertussen dacht ik wel veel na. Wat wil ik? Wat wil ik over 5 jaar? Over 10 jaar? Ik weet nog heel goed wanneer ik besloot te gaan studeren. Ik zat inmiddels een paar maandjes thuis en had net een sollicitatiegesprek gehad bij een onwijs mooi bedrijf. Een goede functie met veel doorgroeimogelijkheden, precies wat ik wilde. Of ja, wat ik eerst wilde. Het enige wat ik de hele dag aan het doen was, was opleidingen bekijken. Kort daarna hakte ik de knoop door en vertelde ik iedereen dat ik alsnog zou gaan studeren – aan de andere kant van het land. Brabant, want daar zat die studie toevallig.

Ik heb alles gedaan wat ik nooit durfde. Ik ging op kamers, kreeg een superleuke vriend en ging samenwonen. Sporten ben ik altijd blijven doen, met ups en downs. Het leven gooit je altijd obstakels toe, maar ik overwin deze elke keer weer.

GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Één van die obstakels is nog vrij nieuw, ik ben in 2018 gediagnosticeerd met Colitis Ulcerosa. Dit is een chronische darmaandoening en wat dit voor mij vooral betekende is dat ik heel erg moest zoeken naar wat voor mij werkt. Ik ben van iemand met bakken energie veranderd in iemand die heel veel niet kan, die al kapot is na een wandeling van 5 minuten – allemaal dingen die er helaas bij hoorden. Het 5-6x per week trainen kon ik niet meer volhouden en mijn buik was soms wel wekenlang pijnlijk dik en opgeblazen. Dit was niet mijn beste periode.

Toch ben ik er heel positief in gebleven en denk ik dat ik nu sterker ben. Ik heb hier heel veel van geleerd en met name het belang van je gezondheid. Gezond bewegen en eten is nu nóg belangrijker voor mij, want door dat te doen houd ik mijn klachten minimaal of merk ik er zelfs helemaal niks van.

Het sporten kan ik weer opbouwen, mijn conditie komt langzaam terug en ik voel me weer fitter. Dit benadrukt wederom dat je alles kunt, als je er maar hard voor werkt.

Het ontstaan van Be Stronger

Mijn complete verhaal deelde ik op Instagram en hier bouwde ik een prachtige community op. Vrouwen die zich stuk voor stuk in mijn verhalen en ervaringen herkennen. Vrouwen die mij berichten sturen met vragen of met een bedankje, omdat ik ze inspireer. Ik móet hier iets mee doen, dacht ik. Dit leidde in maart 2018 tot Be Stronger. Toen had het nog niet de vorm die het nu heeft, dat heeft tijd gekost. Ik ben ook in deze periode weer enorm gegroeid en mijn bedrijft groeit met mij mee.

Ik heb zelf meerdere coaches gehad die allemaal weer een andere kijk hadden. Ik heb belachelijk veel research gedaan en verdiep mij nog steeds constant in voeding, sport en mentale gezondheid. Alle technieken en methodes heb ik zo ongeveer wel geprobeerd en ervaren. Als kers op de taart heb ik ook nog eens een certificaat gehaald als Sports and Performance coach, waarbij ik veel meer geleerd heb over de mentale skills die erbij komen kijken. Alle kennis die ik opgedaan heb, heb ik gebruikt en geperfectioneerd om een programma te maken dat écht werkt. Geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak die wordt aangepast op jou (in plaats van andersom).

Wat vind jij, moet iemand perse een bepaald diploma hebben? Of kijk jij liever (ook) naar andere kwaliteiten?🤷🏼‍♀️Ik vond 't wel interessant om deze discussie eens te openen naar aanleiding van een apart berichtje dat ik kreeg.. en ik verbaasde me eigenlijk dat zoveel van jullie het met mij eens zijn!

En oke, laten we de dokters e.d. even buiten beeld houden, want ik wil ook niet dat er een random iemand in me gaat lopen snijden 😝 Maar kijk naar coaches, marketing experts, social media managers.. allemaal 'vrije' beroepen. Je hoeft er geen diploma voor te hebben🤷🏼‍♀️ En dit begint zich steeds meer uit te breiden, wat mij betreft een super goede ontwikkeling.

Je kunt tegenwoordig vrij makkelijk een simpel papiertje krijgen waarna je jezelf huppeldepup expert mag noemen. Paar dagen les, toetsje en hoppa: je hebt een certificaat. Met name bij fitness en voedingsbegeleiding zie je dit HEEL veel😅Nou: geef mij maar iemand zonder papiertje, met een nieuwsgierige aard, iemand die zichzelf super veel leert en constant aan het bijscholen is. Wellicht zonder papiertje, maar met bakken kennis en ervaring.

En juist door deze ontwikkeling is het mega belangrijk om jezelf online te laten zien. DEEL je kennis, win het vertrouwen van je klanten en laat zien waarom JIJ hun zou kunnen helpen😄 of je nou wel een papiertje hebt, of niet! Ik heb mezelf best lang belemmert omdat ik 'geen papiertje heb'. Ik wilde niet wéér zo'n fitness instagrammer gone coach zijn. Maar weet je, je kunt pas bewijzen dat jij anders bent.. als je het doet.

Ik kreeg zo veel berichtjes van dames die het met mij eens zijn en dat vind ik super tof 🙌🏼 Maar ik ben niet vies van een discussie dus ik ben super benieuwd wat jij ervan vindt🤓😌 Dus: team diploma of team ervaring?
Wat vind jij, moet iemand perse een bepaald diploma hebben? Of kijk jij liever (ook) naar andere kwaliteiten?🤷🏼‍♀️Ik vond 't wel interessant om deze discussie eens te openen naar aanleiding van een apart berichtje dat ik kreeg.. en ik verbaasde me eigenlijk dat zoveel van jullie het met mij eens zijn! En oke, laten we de dokters e.d. even buiten beeld houden, want ik wil ook niet dat er een random iemand in me gaat lopen snijden 😝 Maar kijk naar coaches, marketing experts, social media managers.. allemaal 'vrije' beroepen. Je hoeft er geen diploma voor te hebben🤷🏼‍♀️ En dit begint zich steeds meer uit te breiden, wat mij betreft een super goede ontwikkeling. Je kunt tegenwoordig vrij makkelijk een simpel papiertje krijgen waarna je jezelf huppeldepup expert mag noemen. Paar dagen les, toetsje en hoppa: je hebt een certificaat. Met name bij fitness en voedingsbegeleiding zie je dit HEEL veel😅Nou: geef mij maar iemand zonder papiertje, met een nieuwsgierige aard, iemand die zichzelf super veel leert en constant aan het bijscholen is. Wellicht zonder papiertje, maar met bakken kennis en ervaring. En juist door deze ontwikkeling is het mega belangrijk om jezelf online te laten zien. DEEL je kennis, win het vertrouwen van je klanten en laat zien waarom JIJ hun zou kunnen helpen😄 of je nou wel een papiertje hebt, of niet! Ik heb mezelf best lang belemmert omdat ik 'geen papiertje heb'. Ik wilde niet wéér zo'n fitness instagrammer gone coach zijn. Maar weet je, je kunt pas bewijzen dat jij anders bent.. als je het doet. Ik kreeg zo veel berichtjes van dames die het met mij eens zijn en dat vind ik super tof 🙌🏼 Maar ik ben niet vies van een discussie dus ik ben super benieuwd wat jij ervan vindt🤓😌 Dus: team diploma of team ervaring?