Voordat ik mijn levensstijl omgooide durfde ik geen nieuwe dingen te doen. Een HBO studie was ‘niks voor mij’ of ‘te moeilijk’ of ‘te ver weg’. Ik ging dus maar fulltime op een verzekeringskantoor werken. Documenten scannen, telefoontjes aannemen en e-mails behandelen.. Geloof me: ik weet meer van verzekeringen dan ik zou willen.

Het is toen dat ik op een dag besloot dat ik wilde afvallen en mijn eetpatroon wilde verbeteren. Ik wilde conditie opbouwen, maar bovenal: lekker in mijn vel zitten. 

 

Zeggen is één ding, doen is een tweede

Hoe dit moest? Dat heeft me veel research gekost. Veel mislukte pogingen. Veel geld. Meerdere coaches. Maar toen ik begon te veranderen, toen veranderde alles. Samen met mijn lijf, veranderde ook mijn mindset. Het gezond eten en sporten wierp zijn vruchten af, gaf me nieuwe uitdagingen en liet mij zien dat ik meer kon dan ik dacht. Ik begon me te realiseren dat, met hard werken, bijna alles mogelijk is. Ik nam mijn complete leven onder de loep.

Ik zat al 4 jaar in een verknipte relatie. Een relatie vol leugens, bedrog en manipulatie. Ik begon in te zien hoe fout dit was, hoeveel beter ik verdiende. Ik heb toen eindelijk de kracht gevonden om hier van weg te lopen. Die kracht, die had ik al die jaren niet. Nu koos ik voor mezelf en ondanks dat het moeilijk was, bracht dit me vooral nog meer focus, nog meer motivatie en meer wilskracht.

Niet veel later moest de rest van mijn veilige leventje eraan geloven. Ik raakte mijn baan kwijt, want er was te weinig werk voor me (tja, kan niet zeggen dat ik dat niet aan zag komen). Ik zocht doodleuk naar nieuw werk, maar ondertussen dacht ik wel veel na. Wat wil ik? Wat wil ik over 5 jaar? Over 10 jaar? Ik weet nog heel goed wanneer ik besloot te gaan studeren. Ik zat inmiddels een paar maandjes thuis en had net een sollicitatiegesprek gehad bij een onwijs mooi bedrijf. Een goede functie met veel doorgroeimogelijkheden, precies wat ik wilde. Of ja, wat ik eerst wilde. Het enige wat ik de hele dag aan het doen was, was opleidingen bekijken. Kort daarna hakte ik de knoop door en vertelde ik iedereen dat ik alsnog zou gaan studeren – aan de andere kant van het land. Brabant, want daar zat die studie toevallig.

Ik heb alles gedaan wat ik nooit durfde. Ik ging op kamers, kreeg een superleuke vriend en ging samenwonen. Sporten ben ik altijd blijven doen, met ups en downs. Het leven gooit je altijd obstakels toe, maar ik overwin deze elke keer weer.

GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Één van die obstakels is nog vrij nieuw, ik ben in 2018 gediagnosticeerd met Colitis Ulcerosa. Dit is een chronische darmaandoening en wat dit voor mij vooral betekende is dat ik heel erg moest zoeken naar wat voor mij werkt. Ik ben van iemand met bakken energie veranderd in iemand die heel veel niet kan, die al kapot is na een wandeling van 5 minuten – allemaal dingen die er helaas bij hoorden. Het 5-6x per week trainen kon ik niet meer volhouden en mijn buik was soms wel wekenlang pijnlijk dik en opgeblazen. Dit was niet mijn beste periode.

Toch ben ik er heel positief in gebleven en denk ik dat ik nu sterker ben. Ik heb hier heel veel van geleerd en met name het belang van je gezondheid. Gezond bewegen en eten is nu nóg belangrijker voor mij, want door dat te doen houd ik mijn klachten minimaal of merk ik er zelfs helemaal niks van.

Het sporten kan ik weer opbouwen, mijn conditie komt langzaam terug en ik voel me weer fitter. Dit benadrukt wederom dat je alles kunt, als je er maar hard voor werkt.

Het ontstaan van Be Stronger

Mijn complete verhaal deelde ik op Instagram en hier bouwde ik een prachtige community op. Vrouwen die zich stuk voor stuk in mijn verhalen en ervaringen herkennen. Vrouwen die mij berichten sturen met vragen of met een bedankje, omdat ik ze inspireer. Ik móet hier iets mee doen, dacht ik. Dit leidde in maart 2018 tot Be Stronger. Toen had het nog niet de vorm die het nu heeft, dat heeft tijd gekost. Ik ben ook in deze periode weer enorm gegroeid en mijn bedrijft groeit met mij mee.

Ik heb zelf meerdere coaches gehad die allemaal weer een andere kijk hadden. Ik heb belachelijk veel research gedaan en verdiep mij nog steeds constant in voeding, sport en mentale gezondheid. Alle technieken en methodes heb ik zo ongeveer wel geprobeerd en ervaren. Als kers op de taart heb ik ook nog eens een certificaat gehaald als Sports and Performance coach, waarbij ik veel meer geleerd heb over de mentale skills die erbij komen kijken. Alle kennis die ik opgedaan heb, heb ik gebruikt en geperfectioneerd om een programma te maken dat écht werkt. Geen one size fits all, maar een persoonlijke aanpak die wordt aangepast op jou in plaats van andersom.

Mmm.. pasta! 😍 Er gaat geen week voorbij dat ik géén pastaatje klaarmaak en jullie vroegen massaal om een gezond pastareceptje. Het is een vegetarisch bloemkool-spaghetti receptje geworden. Gezond én lekker!  Hij wint het niet van mijn Pasta al tartufo (because - truffel, duh), maar het is zeker een winner die ik nog eens ga maken!👌🏻 BOMVOL bloemkool, deze topper. Boyfriend heeft hem ook goedgekeurd - win win.  Je hebt nodig (2 personen):
Bloemkool ca. 300 gram
Spaghetti, ik pak 100g pp
250g kastanjechampignons
100g ricotta
1 citroen
7g verse peterselie
7g verse tijm
1 rode chilipeper
1 ui
2 tenen knoflook
20g Parmezaanse kaas  Snijd eerst de knoflooktenen, chilipeper en ui fijn. Pluk blaadjes van de tijm en snijd de champignons in plakjes.  Was de bloemkool (!) en snijds in grove stukken. Kook deze beetgaar.  Fruit in een koekenpan de knoflook, ui, chili en tijm in een eetlepel olijfolie. Bak tot het goudbruin is. Voeg de champignons toe en bak nog even door.  Kook ondertussen de pasta, want multitasken is life.  Hak de peterselie vast fijn en zet dit even apart.  Pureer de bloemkool met een staafmixer en doe het daarna in de koekenpan erbij. Roer goed door en voeg dan de ricotta toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.  Giet de pasta af, mix het door je bloemkoolprutje heen en voeg eventueel wat kookvocht toe. Roer de peterselie erdoor of doe net als ik en strooi het er op je bord overheen, zodat het eten er lekkerder uit ziet.  Bon appetit! Goed receptje voor morgen? Wie gaat hem uitproberen?😄❤
Mmm.. pasta! 😍 Er gaat geen week voorbij dat ik géén pastaatje klaarmaak en jullie vroegen massaal om een gezond pastareceptje. Het is een vegetarisch bloemkool-spaghetti receptje geworden. Gezond én lekker! Hij wint het niet van mijn Pasta al tartufo (because - truffel, duh), maar het is zeker een winner die ik nog eens ga maken!👌🏻 BOMVOL bloemkool, deze topper. Boyfriend heeft hem ook goedgekeurd - win win. Je hebt nodig (2 personen): Bloemkool ca. 300 gram Spaghetti, ik pak 100g pp 250g kastanjechampignons 100g ricotta 1 citroen 7g verse peterselie 7g verse tijm 1 rode chilipeper 1 ui 2 tenen knoflook 20g Parmezaanse kaas Snijd eerst de knoflooktenen, chilipeper en ui fijn. Pluk blaadjes van de tijm en snijd de champignons in plakjes. Was de bloemkool (!) en snijds in grove stukken. Kook deze beetgaar. Fruit in een koekenpan de knoflook, ui, chili en tijm in een eetlepel olijfolie. Bak tot het goudbruin is. Voeg de champignons toe en bak nog even door. Kook ondertussen de pasta, want multitasken is life. Hak de peterselie vast fijn en zet dit even apart. Pureer de bloemkool met een staafmixer en doe het daarna in de koekenpan erbij. Roer goed door en voeg dan de ricotta toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Giet de pasta af, mix het door je bloemkoolprutje heen en voeg eventueel wat kookvocht toe. Roer de peterselie erdoor of doe net als ik en strooi het er op je bord overheen, zodat het eten er lekkerder uit ziet. Bon appetit! Goed receptje voor morgen? Wie gaat hem uitproberen?😄❤