Die vrouw die ik in de spiegel zag, dat voelde niet als mij.

Ruim vijf jaar geleden besloot ik dat het anders moest. Ik was tevreden met mijn leven, mijn werk, mijn relatie.. maar niet met mezelf. Ik zat niet lekker in mijn vel en ik durfde dat heel lang niet eens toe te geven. Waarom niet? Nou ja, dan is het echt. En dan moet je er wat aan doen.

Ik heb toen allerlei diëten gevolgd. Jarenlang heb ik me uitgesloofd: koolhydraten geschrapt, op 1300 calorieën geleefd, 11x per week gesport, eiwitshakes gedronken.. En toch, ondanks dat ik er lichamelijk echt geweldig uit zag, was ik geen steek verder.

Ik had alles, maar toch zat ik nog steeds niet lekker in mijn vel.

Begrijp me niet verkeerd. Ik had inmiddels een droomleven opgebouwd. In die jaren heb ik echt goede keuzes gemaakt! Ik heb een prachtig eigen bedrijf, een leuk appartement en een hele lieve vriend. Alles was goed, behalve één ding. Ik. 

Ik had geen balans meer en kon de ene dag super gezond eten, terwijl ik een andere dag alle kastjes één voor één open trok. Het sporten was een uitlaatklep en is echt ontspanning, maar ik forceerde het veel teveel. Ik baalde zo erg van mezelf als ik er op zondag achter kwam dat ik ‘maar’ 2 of 3 keer gesport had die week.

Ik had het gewoon veel te druk met de rest van mijn  leven om te eten en sporten zoals ik de jaren ervoor deed. Ik heb het nog zo lang willen forceren, maar het eindigde steeds weer in mislukking.

Ik ging op zoek naar iets dat wel bij mijn nieuwe leven paste.

Dat vond ik niet makkelijk, maar ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik werk thuis en heb hier een fijn ritme in, ik sport wanneer ik wil en wanneer ik zin heb, ik eet dingen die ik lekker vind en die niet  teveel moeite kosten. Eigenlijk is dat de kern van alles: ik doe nu dingen die niet veel moeite kosten, omdat het gewoon heel goed bij me past.

Eerst draaide mijn leven om gezond zijn, fit worden en vooral slank zijn. Ik paste alles erop aan. Nu is het andersom, mijn leven draait om mijn leven en ik pas mijn eetgedrag erop aan.

Gezond eten en sporten (wanneer ik zin heb) zorgt ervoor dat ik nog meer kan genieten van andere dingen.

Dat ik productiever ben in mijn werk en dat ik bakken energie heb als ik ’s ochtends op sta.

En vooral: dat ik niet alleen tevreden ben met het leven dat ik heb gemaakt voor mezelf, maar dat ik ook echt blij ben met mezelf en mijn lijf. 

Ik weet nu wat mijn missie is

Kijk, je hebt net gelezen wat voor onzin ik allemaal geprobeerd heb. En wat ik trouwens ook echt lang heb volgehouden. Het begon allemaal met iets heel simpels: ik wilde gewoon lekkerder in mijn vel zitten. En kijk wat een gekke sprongen ik ervoor gemaakt heb! Dat was helemaal niet nodig!

Ik baal soms dat ik zoveel fouten gemaakt heb, voordat ik erachter kwam wat ik nodig had. Het heeft me wel heel veel geleerd (vooral ook: hoe het niet moet).

Lekker in je vel zitten ga je niet bereiken met stomme diëten. Lekker in je vel zitten is niet hetzelfde als alleen maar slank zijn. Het is energie hebben, je gezond voelen, blij zijn met jezelf als persoon, stress kwijt kunnen, balans hebben in gezond en ongezond!

Gewicht helpt daar natuurlijk bij, want ik ben echt blijer met een gezond gewicht dan wanneer ik overgewicht heb, maar dat komt dan vooral weer door die andere gevolgen (meer energie, gezond voelen etc). Het is een totaalplaatje. 

Nu help ik drukke & ambitieuze vrouwen om (net als ik) een gezonde balans te vinden in hun volle leven. Zodat je niet alleen blij bent met je leven, maar ook met jezelf.

Ik doe wat ik zelf wil (en dat moet jij ook doen)

Het klinkt allemaal zo serieus, maar het gaat vooral om doen wat bij jou past. Als je me beter zou kennen weet je namelijk dat ik altijd doe wat ik zelf wil en niet (vaak) naar anderen luister. Waarom? Ik weet wat bij mij past en ga me niet voor een ander aanpassen. 

Als jij dus iets hebt van ‘bah, die bakjes havermout he, daar word ik niet blij van’. Dan zal ik nooit zeggen dat je moet stoppen met zeuren en opeten die handel. Waar word je wel blij van? Oke, doen we dat toch.

Nog een paar dingen over mij die je zou weten als je me beter kent:

  • Ik ben soms (oke, vaak) best lomp en iets te eerlijk, dankzij mijn Noord-Hollandse directheid. Ik praat eerst en dan denk ik na. Ik zeg dus soms dingen die je niet leuk vindt om te horen, maar die wel doordringen.

    Hier in Brabant schrikken ze er wel eens van. Hier draaien ze overal omheen – en daar word ik dus weer gek van.

  • Ben&Jerry is mijn ultieme zwakte. Ik vind dit geweldig. Hoe meer toppings er in zitten, hoe beter. Alleen die met vanille ijs vind ik niet de moeite (saai). Ik eet gerust 3/4 bak op en daarna heb ik uiteraard buikpijn. Kan eigenlijk helemaal niet lekker tegen lactose, maar voor B&J heb ik dat over.

  • Ik verander 100 keer van gedachten en maak dingen vaak niet af. Ik heb lang gedacht dat dat iets slechts is, maar nu weet ik dat dat niet zo is. Ik zit gewoon bomvol goede ideeën – en een paar slechte. En als iets toch niet zo goed/leuk/interessant is als ik dacht, ja doei, dan kap ik er mee. Heerlijk om zo knopen door te hakken.

    Zorgt er ook voor dat ik de ene week roep dat wraps eten voor lunch echt een geweldig idee is, terwijl ik het de week erna beu ben en het weer tegenspreek. Soms verwarrend, maar goed. Je moet ook doen wat jij wilt en niet wat ik wil. 
GRATIS E-BOOK

Wil jij weten hoe het wél werkt?

Als coach kom ik altijd nog veel dezelfde verhalen tegen. Vrouwen die shakediëten gevolgd hebben, 100 diëten hebben geprobeerd en zichzelf steeds weer naar de sportschool slepen op 1200 calorieën per dag. 

Daarom heb ik voor jou dit e-book geschreven. Om een boel onzin op te helderen en uit te leggen waarom en hoe.

Zodat je niet nog duizend keer op dieet hoeft.