Oreo witte chocolade koekjes

Je kunt mij echt wakker maken voor koekjes. Oke, niet echt, maar in theorie.

Michael is ook heel blij dat ik de laatste tijd zo aan het experimenteren ben met koekjes recepten. Choco chip, reversed choco chip (donker koekje, witte chocola), snickerdoodle en nu deze.

En het is zeker niet de laatste. Wel één van de meest geslaagde! Deze zijn ZO goed. Mede dankzij de royale vulling van oreo en witte chocolade. Ben ik de enige  die dol is op die combi?

Deze koekjes hebben een crunchy buitenkant en een zachte, chewy binnenkant. Zoals het hoort. Laat ze wel goed afkoelen voor je er eentje opsnoept, want anders zijn ze nog zacht. Pas na het afkoelen heb je het beste resultaat. Lastige opgave, maar zeker worth it.

If you’re gonna eat something ‘not healthy’.. better make it worth it 😉

Ingrediënten

280g bloem
115g roomkaas (ik gebruik altijd mon chou)
170g ongezouten boter (kamertemperatuur)
100g kristalsuiker
100g bruine basterdsuiker
1 ei
140-180g chocolate chips afhankelijk van je voorkeur (:
100g oreo’s
2 kleine theelepels maizena
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout


 

Zo maak je de koekjes:

  1. Doe de bloem, maizena, baking soda en het zout in een kom en roer door.
  2. Gebruik een mixer of keukenmachine om de roomkaas romig te mixen. voeg hier de boter bij en mix tot egaal en romig. Voeg dan ook de suiker en het ei toe.
  3. Voeg  de droge ingrediënten in stappen toe aan het botermengsel. Daarna kun je ook  de chocola en oreo’s er kort doorheen roeren. 
  4. Zet het deeg minstens 2 uur in de koelkast. Ik heb zowel koekjes gemaakt na 2 uur en na een hele nacht. Ze worden wel echt iets beter als je ze langer in de koelkast laat, maar die na 2 uurtjes zijn ook gewoon prima. Als je ze langer dan die 2 uur in de koelkast hebt  gehad, laat het deeg dan even op temperatuur komen voor je er ballen van maakt.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Ik gebruik een ijsschep/ijstang om koekjes te maken,  dat zijn dus best flinke ballen. Draai er een ronde bal van en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes over.
  7. Bak ze ongeveer 12-14 minuten afhankelijk van je oven. De randjes zijn dan goudbruin en het midden is nog erg zacht.
  8. Laat ze goed afkoelen! Dan worden ze hard en knapperig. Bak je ze te lang, dan is je binnenkant niet chewy, maar gewoon hard. Zonde. Goed opletten dus!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *