fbpx

Next level – omdat ie next level lekker is. Oh, en ook nog eens gezond. Dat laatste is niet altijd meer het geval met de bananenbroden die je tegenwoordig ziet. Ik ging hier altijd tegenin door een heel saai broodje te maken met zo min mogelijk calorieën. Dat doen we nu niet. We gaan voor balans! Wat dat betekent? Dat ie veel lekkerder is en prima in je dagelijkse routine past.

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen (of 4 kleintjes)
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 125g appelmoes (light)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (verse) appelsap
  • snufje kaneel
  • Vleugje honing
  • Optioneel: blauwe bessen, pecannoten en walnoten

Zo maak je hem. Het is echt easy peasy, geen zorgen.

  1. Prak de bananen of doe ze in de keukenmachine/pureer ze met de staafmixer.
  2. Voeg twee eetlepels appelsap toe en roer goed door. Zet dit apart.
  3. Doe de appelmoes in een beslagkom. Voeg één voor één de eieren toe en meng dit goed door. Ik gebruikte een keukenmachine, maar het kan ook met de mixer of met de hand.
  4. Voeg hier het zelfrijzend bakmeel, de geprakte bananen, kaneel en honing aan toe. Mix alles goed door elkaar.
  5. Roer als laatste voorzichtig fijngehakte noten + de blauwe bessen door het mengsel.
  6. Bak het bananenbrood in 40 minuten goudbruin op 180 graden. En genieten maar!

Per plak*: 243 calorieën | 6,3g eiwitten | 39g koolhydraten | 6,3g vetten

*Per 1/8e deel, waarbij je 50g noten en 150g bosbessen hebt gebruikt

× Stel je vraag via WhatsApp