fbpx

Tussendoortje

Bananen
brood

Lekker en ook nog eens gezond. Dat laatste is niet altijd meer het geval met de bananenbroden die je tegenwoordig ziet. Ik ging hier altijd tegenin door een heel saai broodje te maken met zo min mogelijk calorieën. Dat doen we nu niet. We gaan voor balans! Wat dat betekent? Dat ie veel lekkerder is en prima in je dagelijkse routine past.

Ingrediënten

  • 3 bananen (of 4 kleintjes)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram appelmoes (light)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (verse) appelsap
  • snufje kaneel
  • vleugje honing
  • Optioneel blauwe bessen, pecannoten en walnoten

Je hebt geen gekke dingen nodig voor dit bananenbroodje. Je kunt het ook zo gek maken als je zelf wilt. Dol op chocolade? Doe er dan chocolate chunks doorheen. Meer fan van fruit – dan houd je het lekker op besjes of frambozen.

Zo maak je het

Stap 1

Prak de bananen of doe ze in de keukenmachine/pureer ze met de staafmixer.

Stap 2

Voeg twee eetlepels appelsap toe en roer goed door. Zet dit apart.

Stap 3

Doe de appelmoes in een beslagkom. Voeg één voor één de eieren toe en meng dit goed door. Ik gebruik een keukenmachine, maar het kan ook met de mixer of met de hand.

Stap 4

Voeg hier het zelfrijzend bakmeel, de geprakte bananen, kaneel en honing aan toe. Mix alles goed door elkaar en roer als laatste voorzichtig de fijngehakte noten en blauwe bessen door het mengsel.

Stap 5

Bak het bananenbrood in 40 minuten goudbruin op 180 graden. En genieten maar!

Per plak*: 243 calorieën | 6,3g eiwitten | 39g koolhydraten | 6,3g vetten

*Per 1/8e deel, waarbij je 50g noten en 150g bosbessen hebt gebruikt

Meer recepten

Bietenrisotto

Havermout met stoofpeertjes

Broccolisoep met spekjes

× Stel je vraag via WhatsApp