fbpx

Romige spaghetti carbonara, maar dan beter

Spaghetti carbonara mager jamie oliver

You are going to LOVE this! Deze spaghetti carbonara is meteen in mijn top 3 favoriete maaltjes beland. Het is gezond, heeft ontzettend veel smaak en het is snel klaar! Nou, wat willen we nog meer?

Het is natuurlijk geen ‘normale’ spaghetti carbonara, dit receptje. Hij komt uit het Super Food boek van Jamie Oliver, maar natuurlijk kon ik het niet laten om kleine aanpassingen te maken. Zo is het nóg wat gezonder en past het elke dag in mijn schema! Zonder schuldgevoel.

Moeilijkheidsgraad: ★
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden: (2 personen)
  • 200g doperwten (diepvries is prima)
  • 150g volkoren spaghetti (of hoeveel jij wilt!)
  • 1/2 bos verse basilicum
  • 1 citroen
  • 100g magere yoghurt
  • 1 ei
  • 15g parmezaanse kaas (of meer, want lekker)
  • 200g kipfilet
  • 80g gerookte spekblokjes

Zo maak je het:

Breng als eerste de pasta aan de kook. Heb je daar geen omkijken meer naar!

Doe de doperwten, basilicum, citroensap en de parmezaanse kaas in de keukenmachine. Voeg daar als je wilt nog een (gepelde) teentje knoflook en wat peper en zout aan toe.

Snijd de kip in stukjes en bak deze met wat olijfolie in een koekenpan. Voeg daarna de spekblokjes toe en bak nog even door. Daarna kan het doperwtenmengsel erbij! Verwarm dit langzaam.

Kluts het ei met de yoghurt door elkaar. De pasta kun je inmiddels vast wel afgieten, houd een beetje kookvocht apart. Doe de pasta bij het mengsel in de pan en roer dit goed door elkaar.

Neem de pan nu van het vuur en doe het ei-yoghurt mengsel erdoorheen. Als je de pan op het vuur laat staan, gaat het ei stollen en dat willen we niet. Goed husselen zodat het heerlijk romig wordt! Als je wilt kun je er nu nog wat kookwater aan toevoegen.

Klaar!

Eet smakelijk!

macro’s voor één portie 670 kcal | 49g eiwit | 64g koolhydraten | 19g vetten
 Photo: Jamieoliver.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *