Luxe bananenbrood van amandelmeel

Ik was bananenbrood een beetje beu. Het is zo populair geweest en geloof me: ik heb er zoveel gemaakt en gegeten.

Ik had weer een trosje rijpe bananen liggen en de herinneringen aan vers bananenbrood zorgden ervoor dat ik er toch weer eentje in de oven mikte.

Raad eens? Hij is echt heel lekker. Misschien wel mijn favoriete tot noch toe. Althans, als je de chocolade-pindakaas variant niet meerekent. Deze is een stukje gezonder en past net iets beter in je dagelijkse ritme ­čśë 

De basis is van amandelmeel en dat maakt de structuur weer net anders dan je gewend bent. I love it!

Maak hem maar gewoon.

Ingredi├źnten

3 rijpe bananen
50g
agavesiroop
200g
amandelmeel
4 eieren
50g
 kokosolie
1 tl
kaneel
1/2 tl
baking soda
een snufje
nootmuskaat

Ik deed er doorheen:
80g dadels (let op de pitten!)
Een mix van walnoten, pecannoten en wat pure chocolade.


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingredi├źnten (behalve de noten en chocolade) in een blender en blend tot een egaal beslag.
  3. Hak de noten en chocolade grof en roer door het beslag.
  4. Giet het beslag in je vorm en bak af in 40-50 minuten. Controleer af en toe met een sat├ęprikker of hij al gaar is. 

* een aantal producten heb ik gekregen van Denotenshop.nl

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *