Luchtige en super fluffy pannenkoeken met ananas

Kom op, wat is er beter dan pancakes voor breakfast??! Sowieso mijn favoriet, of het nou ochtend, middag of midden in de nacht is.. voor pancakes mag je me bijna wakker maken. Vooral als ze fluffy zijn. Zeg nou zelf – is er iets more satisfying dan de perfecte fluffy pancake?

Deze zijn ook nog eens gezond. Althans, wat is gezond.. Er zit fruit in, niet teveel suiker en rommel en bij mij kwalificeert dat als gezond. En lekker! 🙂 Het is een flinke portie, dus ideaal om je lover ook blij mee te maken – maar nog beter als iemand het voor JOU maakt.

Snel aan de bak! Pancakes are waiting..

Ingrediënten

65g gemalen ananas (half klein blikje)⁠
1 banaan⁠
2 eieren⁠
80g melk⁠
150g bloem/havermeel⁠
snufje kaneel⁠
1/2 halve theelepel zout⁠
1 theelepel bakpoeder⁠
1/2 tl vanille extract

Toppings waar je hartje sneller van gaat kloppen: pecannoten, blauwe bessen en.. maple syrup.⁠

 

 

Zo maak je deze heerlijke stack of fluffy pancakes:

  1. Maal de ananas fijn met bijv. een foodprocessor of staafmixer.
  2. Doe dit in een kom en voeg de geprakte banaan, de melk en 2 eieren toe. Roer dit door elkaar.⁠
  3. Meng in een andere kom de bloem met het kaneel, het zout en het bakpoeder door elkaar.
  4. Voeg daarna de 2 kommen samen. Meng tot een egaal beslag, je hoeft niet extra lang te roeren.
  5. Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in een grote koekenpan. Het liefst eentje met een goede anti-aanbaklaag. Ik gebruik een speciale pannenkoekenpan, aanrader als je ze vaker bakt!
  6. Zet het vuur niet al te hoog. Bak ze in (olijf)olie. Doe een drupje in de pan en als je een kwastje hebt, smeer het dan met het kwastje uit zodat overal een dun laagje zit.
  7. Vergeet ze niet te stapelen tot een mooie toren.. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *