fbpx

Low carb spaghetti bolognese van courgette

courgetti spaghetti gezond low carb

Ik ben dól op spaghetti en eet het het liefst elke dag. Helaas tikt dat qua calorieën best snel aan. Deze low carb versie van courgette kun je eten wanneer je maar wilt! Veel lager in calorieën vind je ze niet.. 

Het is ontzettend makkelijk om te maken en je kunt er heerlijk mee variëren. Maak meteen genoeg voor twee dagen, want je wil het vast de dag erna weer eten! Ga het nu maar zelf maken, dan weet je hoe lekker het is.

Moeilijkheidsgraad: ★
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 1 courgette
  • 75g kipgehakt
  • Kastanjechampignons
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 30g plakjes zwarte olijven
  • Verse basilicum
  • 50g cottage cheese
  • Ui en knoflook

Zo maak je het:

Bak het gehakt in eigen vet in de pan. Gebruik hier dus geen olijfolie o.i.d. voor.

Hak de verse basilicum fijn, bewaar eventueel een klein beetje om er achteraf nog op te strooien.

Snijd de ui en champignons. Doe dit samen met de gezeefde tomaten en plakjes olijven bij het gehakt in de pan en bak goed.

Snijd de courgette in reepjes of gebruik een spirelli om dit makkelijker te doen.

Kook de courgette héél kort in kokend water. Echt maar zo’n 3 minuten.

Aan het eind roer je de cottage cheese door de saus heen.

Doe de courgette bij de saus in de pan, roer goed door en klaar! Je kunt het ook apart serveren.

Eet smakelijk!

macro’s voor de complete portie 339 kcal | 33g eiwit | 22g koolhydraten | 12g vetten

 

Photo:downshiftology.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *