Heerlijke kruidige granola, knapperig en gezond!

Ik snap echt niet waarom ik óóit granola in de winkel kocht. Het lijkt altijd alsof ze daarbij een paar stappen vergeten zijn. Ze hebben gewoon allerlei schepjes ingrediënten in een zak gedaan en gehusseld – that’s it. Geen crunch, geen smaak. Gewoon.. saai.

Waarom zou ik dat ooit zelf maken? Nou.. omdat zelfgemaakte granola zó bizar lekker is! De combinaties zijn eindeloos, de smaken zijn geweldig en ik maak ze ook nog altijd super crunchy.

Het kan dus wel. Hallo – waarom verkopen ze dan van die rommel?

Gelukkig is het echt een héél klein klusje om een voorraad granola te maken. Het enige ding is dat je best wel wat spulletjes nodig hebt, maar die kun je gelukkig ook weer voor andere lekkere dingen gebruiken.

Mijn favoriet was deze crunchy granola met stukjes abrikoos, maar oei.. deze is ook wel heel goed. Heel kruidig, een beetje spicy! Met sinnaasappelschil erdoorheen. Leuk, toch?

Ik denk dat het je zo’n 10 minuten kost om alles door elkaar te mixen en op de bakplaat te leggen. Dan moet je even geduld hebben.. maar verder is het dus geen werk. Easy peasy. Beloof me dat je nooit meer granola in de winkel koopt.. dan zal ik regelmatig een nieuwe variant voor je uitproberen. Deal?

Ingrediënten

140g havermout
60g pecannoten
40g
blanke amandelen (zonder velletje)
25g
pompoenpitten
een handje
kokosvlokken
3 el
sesamzaad
2 el
tahini
1/2 tl
kardemom
1/2 tl
vanille extract
flinke scheut honing/maple syrup/agave siroop
snufje zout

 


 

 

Zo maak je het

  1. Dit is zo easy, je hebt eigenlijk geen stappenplan nodig. Verwarm de oven maar vast voor op 150 graden en leg een velletje bakpapier op de bakplaat klaar.
  2. Mix alle ingrediënten door elkaar in een kom. Hoeveel honing? Net wat jij wilt! Ik houd wel van een beetje zoet. Wees niet bang dat het ‘veel’ is. Je maakt een flinke portie granola dus dan mag er best wat in!
  3. Leg het plakkerige mengsel op de bakplaat. Maak je handen vochtig en druk het goed plat. Je mag je handen ook droog houden, maar dan gaat alles vastplakken 🙂 
  4. Goed uitgespreid? Plat gemaakt? Dat is een must voor knapperige granola! Schuif de plaat voor 30-40 minuten in de oven. Tot goudbruin en krokant.
  5. Laat de granola compleet afkoelen, daarna breek je hem in grove stukken. Doe dat niet terwijl het nog warm is, want juist tijdens het afkoelen wordt hij nog krokanter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *