fbpx

Hoe moest ik het afvallen aanpakken? | Marit’s fitjourney

fitgirl marit fitjourney

Ik heb jullie vorige week verteld op welk punt ik er écht klaar mee was. Het moest anders. Maar hoe? Ondanks dat dit het moment was dat ik veranderingen ging maken, was dit absoluut niet het moment waarop ik progressie zou zien. Ik had geen idee wat ‘gezond’ was en in de sportschool modderde ik maar wat aan. Snel ging het niet.

Wanneer weet ik niet precies, maar ik heb me toen ingeschreven bij een sportschool. Zo eentje in een dorp waarbij je ook een intake met een trainer krijgt. We liepen mijn gemaakte schema langs en ik kreeg uitleg over alle oefeningen. Ik weet niet meer precies hoe dit eruit zag, ik geloof dat het een fullbody training was, maar daar heb ik ook geen toelichting over gehad. Er zaten oefeningen met apparaten tussen, maar ook oefeningen met losse gewichten. Ik kon er echt niks van en ik vond het ook niet erg leuk.

Toch heb ik dit even vol gehouden. Af en toe pakte ik een bodypump lesje mee en dat vond ik wél heel leuk! Ik ging zo’n drie keer per week naar de sportschool en deed braaf mijn schema.

Is dit gezond?

Ook mijn voeding pakte ik aan. Ik had geen idee hoe! Inmiddels had ik instagram aangemaakt en volgde ik een aantal health en sport accounts. Ik weet nog heel goed dat ik voor het eerst havermout maakte als ontbijt. Niet te doen zo vies! Haha. Ik maakte het in de oven en had er niks doorheen gedaan. Later deed ik er appel en kaneel doorheen en toen was het een stuk beter te doen. Ik hield van bakken, dus ik bakte regelmatig een ‘gezonde’ snack. Ik weet nog héél goed dat ik een keer gezonde snackjes had gemaakt voor ’s avonds op de bank. Een bakje met van die gedroogde banaantjes, 2 havermoutkoekjes per persoon én een puntje gezonde brownie. Prima snacks, maar alles bij elkaar.. zeker 700 calorieën denk ik zo. Oeps! Ik had geen idee wat gezond eten inhield, maar ik deed mijn best.

Er gebeurde niks

Ik begon dus ook af en toe foto’s van mijn eten te delen op Instagram. Ik bestelde sportkleding bij Jogha en ik was er helemaal verliefd op. Even later postte ik mijn eerste foto in een sport-bh en legging. Achteraf ben ik verbaast dat ik dit destijds deelde, omdat ik nog helemaal niet goed in mijn vel zat. Na een maandje of twee merkte ik dat er gewoon geen schot in zat. Ik viel niet af, ik merkte niks in de sportschool en ik vond het sporten ook niet heel erg leuk. De schema’s van de sportschool waren heel basic en erg saai.

Ik wilde meer! Ik wilde hulp bij het eten, want ik snapte het niet helemaal. Daarom besloot ik een online coachingstraject te gaan volgen en kreeg hierbij een coach toegewezen die ik 24/7 kon stalken met vragen. Dit klonk echt geweldig en ik stond te springen om aan de slag te gaan. Nu zou ik eindelijk écht progressie gaan maken.

Volgende week: hoe verliep dit en wat heb ik in de maanden erna bereikt?

× Stel je vraag via WhatsApp