4 eiwitrijke, gezonde snacks met weinig calorieën

Het is best lastig om een beetje te variëren met je snacks als je niet teveel calorieën wilt eten. Fruit is altijd makkelijk, maar soms heb je wel eens zin in iets anders. Het liefst ook een beetje rijk aan eiwitten, want anders kom je daar weer mee in de knoei. Ik geef je een aantal lekkere, makkelijke opties.

Lekkere kwark

Die magere franse kwark van de Appie hebben we inmiddels wel gezien. Wist je dat er veel meer gezonde en vooral lekkere soorten kwark zijn? De voedingswaarden zijn ook bij deze merken heel goed en er is een ruime keus aan smaken. Voor iedereen zit er wel iets lekkers bij! Zo heb je van Lindahl’s Kvarg smaken als: vanille, framboos, maar ook kleine meeneemporties met stracciatella smaak en perzik & passievrucht. Die laatste is zeker een favorietje en er staan er altijd een paar bij mij in de koelkast. Rijk aan eiwitten? Zeker! Wel 11 gram per 100 gram kwark! Andere favorieten van mij: Optimel Griekse Stijl en Skyr.

Eiwitrepen

Eiwitrepen hebben niet perse een heel goed imago, maar tegenwoordig zijn er eindeloze keuzes! Er zijn veel repen die lekker crunchy zijn, fruitsmaken en chocoladesmaken.. Ik kan me niet voorstellen dat je er niet minstens een paar héél lekker vindt. Kies er het liefst eentje met minimaal 15-20g eiwitten. Ik heb inmiddels ruim 60 soorten geproefd en getest en de winnaar is nog steeds de Oh Yeah One Bar. Talloze smaken – allemaal geweldig. Liever iets dat je gewoon in de supermarkt kunt vinden? Vifit heeft tegenwoordig ook eiwitrepen en die zijn allemaal erg smakelijk! Liever meer crunch? Kijk dan eens naar de Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition. Deze zijn wel een stuk groter, bevatten meer calorieën en ook meer suiker (maar ze zijn wel héél lekker).

Huttenkäse

Dit is echt een gouden tip. Je kunt huttenkäse op zó veel manieren in je snacks verwerken! Doe het door je salade, op je brood of op mijn manier: met kipfilet op een rijstwafel. Het bevat maar liefst 12g eiwitten per 100g en het kost geen drol. Of nouja: die van Danone is best prijzig, dus ik koop gewoon het eigen merk voor 55 cent.

Pannenkoeken met eiwitten

Je kunt online heel veel kant-en-klare pannenkoekenmix vinden waar extra veel eiwit inzit. Hierdoor kun je best élke dag een pannenkoekje maken! Je kunt er ook een wafel van maken met een wafelijzer. Voorbeelden van goede pancake mix: deze, deze en deze. Of je maakt er zelf eentje van 1 banaan, 1 ei en een schepje eiwitpoeder. Dit is écht mijn favoriete snack!

Photo: Freepik