Gezonde roze pannenkoeken voor een heerlijk Valentijnsdag ontbijtje

roze pannenkoeken stapel

Ik kan nooit genoeg krijgen van een goed pannenkoek recept. Voor Valentijnsdag dacht ik laatst.. why not make them pink? Roze pannenkoeken, dus!

En ik zou het nog liever vinden als mijn valentijn er ook rekening mee houdt dat ze een beetje gezond zijn. Vooral als je ‘s avonds lekker eten gaat bestellen, zoals wij. Dus speciaal voor jullie: gezonde, roze pannenkoeken!

Ik heb al aardig wat pannenkoeken gemaakt. Bananenpannenkoekjes zijn een favoriet, maar deze fluffy pannenkoeken met ananas zijn ook echte keepers. Ik heb zelfs een extra eiwitrijk recept met Hüttenkase voor je. Ook allemaal top voor V-Day, zijn alleen niet roze..

Oke, back to the pink pancakes. Ze zijn simpel om te maken, zoals jullie van me gewend zijn, dus je kunt het prima aan je partner doorgeven. Denk ik. Zal ik er dit keer nog wat extra tips bij zetten voor het geval dat? Zodat je geen zwarte pannenkoekjes krijgt?

Doen we gewoon. Hup, bakken maar!

 

Ingrediënten

240g (volkoren) bloem*
90g
appelmoes zonder suiker
230g
amandelmelk
2
eieren
1 tl
baking soda*
2 tl
bakpoeder
1/2 tl
zout
een flinke snuf
kaneel
1-3 el
bietenpoeder* voor de roze kleur. Afhankelijk van de kleur kun je er nog wat bij doen tot het beslag lekker roze is. 
optioneel: 1 el suiker

*een aantal van deze producten heb ik gekregen van Denotenshop.nl


 

 

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en blender het tot een egaal beslagje. Easy – right? Doe er eventueel extra bietenpoeder in als het niet roze genoeg is. Als je geen blender hebt dan kun je het gewoon met de hand doen.
  2. Belangrijkste voor goede pannenkoekjes is een goede pan. Ik gebruik een speciale pannenkoekenpan. Die is goed plat, heeft een hele lage rand en wordt heel egaal warm. Ik hoef ook geen olie te gebruiken. Top als je dit hebt, dan wordt het iets makkelijker.

  3. Verhit de pan en doe indien nodig wat olijfolie erin. Ik vind het handig om dit met een kwastje egaal over de pan uit te smeren zodat het egaal verdeeld is en je echt alleen zoveel gebruikt als je nodig hebt

  4. Op medium-hoog vuur, giet je drie kleine pannenkoekjes. Je kunt bijvoorbeeld een volle lepel beslag gebruiken zodat ze allemaal even groot worden. Ik heb nu een 1/4 cup vormpje gebruikt en dat was perfect en daarom zijn ze allemaal zo mooi gelijk.

  5. Op het moment dat er luchtbubbeltjes op de bovenkant beginnen te vormen, mag je ze omdraaien. Niet eerder! 

  6. Bak deze pannenkoekjes niet te lang, dan worden ze donker en zijn ze echt niet roze meer. Als je kunt bakken zonder vet, worden ze ook minder bruin en meer roze.

  7. Herhaal dit tot je beslag op is. Het is echt meer dan genoeg voor 2 grote porties dus meteen een ontbijtje voor twee! Of bewaar nog wat in de koelkast voor later.

  8. Vergeet niet om ze mooi op te stapelen en te versieren met je favo toppings. Vers fruit of wat (griekse) yoghurt? Of allebei? Maple syrup, my personal favorite! 

    Per 1/2 portie (incl 15g suiker toegevoegd):
    548 calorieën | 97g koolhydraten | 20g eiwitten | 8.5g vetten 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *