Gezonde groene smoothie met mango en spinazie

Smoothies? Super makkelijk, gezond en zó klaar! Toch hield ik er niet van. Wist je al dat ik best een moeilijke eter ben? Goed, tegenwoordig kan ik ze steeds meer waarderen en gek genoeg is deze groene een favoriet.

Mijn favoriete fruit, mango, zit er in. Dat verklaart een hoop. Daarnaast zit er spinazie in, wat ik al helemaal niet lust, maar je proeft het dus echt niet. Ik ben het bewijs daarvan.

Ik maak mijn smoothies zoals mijn zus haar avondeten maakt. Zij is dan ook wel een kok en ik overduidelijk niet. Komt er dus op neer dat ik er maar van alles in giet, op gevoel. Een scheutje van dit en een vleugje van dat.. Als ik dat met mijn avondeten doe, dan kan ik daarna een diepvriespizza pakken.

Met smoothies gaat dat prima. Je kunt het niet echt ‘fout’ doen. Doe er alleen niet meteen heel veel yoghurt of appelsap in, want als je hem dan te dun vindt.. dan heb je pech.

Ingrediënten

1/2 verse mango of een flinke hand diepvriesmango
Een hand spinazie
Een scheut yoghurt naar keuze
Een beetje verse appelsap
Optioneel: extra ijsblokjes


 

 

Zo maak je het

  1. Doe in een blender: de mango, spinazie en een scheutje yoghurt en appelsap (appelsap is om het iets zoeter te maken, is optioneel). Blender maar lekker tot het smooth is!
  2. Kijk zelf wat je van de dikte vindt. Wil je hem wat dunner? Wat dikker? Doe er dan eventueel nog wat yoghurt/water/appelsap bij. Je kunt ook extra ijsklontjes toevoegen om het lekker koud te maken in de zomer.
  3. That’s it! De enige tip die ik heb is om echt GOED te blenderen, tot het helemaal egaal is. Als er nog hele kleine stukjes spinazie inzitten.. niet zo lekker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *