Gezonde en snelle ontbijt wafels

Wafels zijn gewoon pancakes met een sixpack én een crunchy randje. Bovendien is het nog minder moeite, want je gooit ze in het ijzer en je wacht. Gezond eten veel werk? Tijdrovend? Saai? Moeilijk? Nee joh!

Ik  vind wafels geweldig. Je hebt een beetje hetzelfde gevoel als bij pannenkoeken alleen hoef je de moeite niet te nemen om ze te bakken  – ja, ik ben best lui als het om eten gaat. Op een normale dag tenminste.

Maar eerlijk, we hebben gewoon niet elke dag zin om moeite te doen en we hebben wel elke dag zin in lekker eten.

Goed, let’s get to the point. Met dit recept maak je best een aardige portie en vooral als je nog wat toppings toevoegt (wat ik wel aanbeveel, uiteraard). Deel met iemand of bewaar iets voor later op de dag.

Ingrediënten

60g havermeel
50g melk naar keuze
15g kokosolie (gesmolten)
1 ei
een snuf zout
1 tl bakpoeder
snufje kaneel (optioneel)


 

 

Zo maak je het

  1. Mix de ingrediënten tot een egaal beslag. Met de hand, in een blender of keukenmachine: wat jij wilt! De kokosolie kun je van te voren even smelten in een pannetje of de magnetron.
  2. Je kunt je wafelijzer insprayen, maar ik smeer hem tegenwoordig met een kwastje in met olijfolie. Werkt perfect!
  3. Bakken maar!  Ik zei toch dat ze makkelijk en snel zijn?

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *