Met deze gezonde carrot cake eet jij elke dag worteltaart!

Gezonde carrot cake worteltaart

Oh my pie. Één van mijn favoriete foodies heeft het beste van beide werelden gecombineerd in deze healthy carrot cake. Zijn jullie net zo dol op worteltaart als ik? Helaas is de ‘normale’ variant niet heel geschikt om elke dag te eten. Dus daarom hebben we nu deze! Voortaan is het elke dag worteltaartdag. 

Ik zou mezelf niet zijn als ik het receptje van Ohmypie niet iets had aangepast. Zo past ie nóg wat beter in je macro’s maar bovenal: hij is iets minder duur om te maken. Lijnzaad, chiazaad, allerlei noten.. Dit soort dingen laat ik heel vaak gewoon weg, dan is ie een stuk beter voor je portemonnee!

MOEILIJKHEIDSGRAAD: ★
BEREIDINGSTIJD: 60 MINUTEN
BENODIGDHEDEN: 
  • 200g wortel
  • 100g dadels
  • 100g (glutenvrij) havermeel
  • 75g amandelmeel
  • 150ml kokosmelk light
  • 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel bakingsoda
  • 1 eetlepel appelazijn
Frosting:
  • 300g ricotta
  • 1 el agavesiroop/ahornsiroop/zoetstof

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de wortels en de dadels in een keukenmachine fijn.

Doe dit vervolgens samen met het havermeel, amandelmeel, de kokosmelk, speculaaskruiden en het zout in een beslagkom.

Roer in een schaaltje de bakingsoda en de appelazijn door elkaar. Schrik niet als het gaat bruisen, dat hoort! Meng dit daarna door het beslag.

Bekleed je cakevorm met bakpapier. Tip: maak het bakpapier goed nat onder de kraan en maak er een propje van. Knijp goed uit en vouw hem weer uit. Zo kun je de vorm veel beter bekleden en krijg je een cake zonder gekke vouwen!

Doe de cake voor zo’n 30 minuten in de oven, tot hij goudbruin is. Laat hem daarna afkoelen.

Om de frosting te maken mix je de ricotta met de siroop goed door elkaar. Voeg een beetje water toe om het dunner te maken indien nodig. Maak het zo zoet als je zelf wilt!

Bedek de bovenkant van de (afgekoelde) cake met de frosting. Zet hem daarna nog even in de koelkast voordat je een stukje neemt. Als je jezelf kunt inhouden..

EET SMAKELIJK!

MACRO’S VOOR 1/8 portie zonder frosting: 167 KCAL | 5G EIWIT | 18G KOOLHYDRATEN | 7G VETTEN
Macro’s voor 1/8 portie met frosting:  244 kcal |  9g eiwit | 22g koolhydraten | 12g vetten
Photo/recipe: Ohmypie.com