Zwarte bonen brownie met dadels en noten

Wat is er beter dan een brownie? Een gezonde brownie die je elke dag without guilt kunt eten. Oke, het is geen échte brownie, maar hij komt wel in de buurt. Met een flinke portie verborgen groente! Trust me – die proef je niet. Anders zou ik het nooit maken (want dat lust ze niet). Hop hop, aan de bak!

Weet je wat echt geweldig is? Je kunt dit gewoon allemaal in de blender gooien en dan ben je al klaar. Ik heb die helaas niet (staat op het lijstje) dus ik deed het zonder.

Als je wel een blender hebt kun je dus alles daar in doen, goed blenderen en dan in je vorm gieten. Easy peasy!

Ingrediënten

1 blik zwarte bonen (uitgelekt 250g)
eieren
130g 
dadels
30g
 havermeel
50g 
cacaopoeder
2 theelepels 
bakpoeder
10g 
kokosbloesemsuiker
Een handje
 hazelnoten en walnoten

Een bakvorm, ik gebruikte een vierkante brownievorm.


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je met bakpapier/besmeer met olie. Zet dit nog even weg.
  2. Maal de dadels fijn in een foodprocessor of hak ze zelf. Check even of ze al ontpit zijn. Daarna laat je de zwarte bonen uitlekken (ik spoel ze ook altijd even af) en maal je deze ook fijn.
  3. Mix alles behalve de noten tot een egaal beslag. Hak de noten fijn en voeg toe. Giet het beslag in de vorm en strooi eventueel nog noten op de bovenkant.
  4. Bak de bonen brownie in ongeveer 25 minuten af. Controleer met een sateprikker even of hij gaar is (hij moet er vrijwel schoon uit komen) en dan ben je al klaar. Smakelijk!

* een aantal producten heb ik gekregen van Denotenshop.nl