Gezonde bananen muffins met pindakaas en stukjes chocola

Muffins als easy snack! Deze muffins zijn super makkelijk te maken én heel erg lekker. Het is bijna een bananenbroodje in het klein. Met pindakaas en chocola.

Mijn favoriete muffins zijn toch wel die met van die grote bosbessen erin. En dan natuurlijk wat minder gezond. Deze healthy variant met chocola is niet hetzelfde, máár wel heel lekker. Niet droog! Het is echt even genieten. 

Vaak zijn gezonde baksels vooral dat: gezond. Lekker wordt dan een beetje vergeten. Maar wat heb je aan een gezonde muffin die niet lekker is? Dan neem ik wel gewoon een cracker. Mijn gezonde tussendoortjes moeten dus vooral lekker zijn, anders komt het bij mij het huis niet in 🙂

Als je klaar bent met deze, kijk dan ook eens naar het chocolade-pindakaas bananenbrood. The best recipe I ever made. Of wat dacht je van deze niet zo gezonde, maar wel hele lekkere cookies?

Ingrediënten

3 rijpe bananen
100g
pindakaas
een scheut
honing
2
eieren
110g
havermeel
50g
pure chocolade (75% of meer)
1/2tl b
1tl
bakpoeder
2tl
vanille extract

 


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik gebruik altijd papieren muffinvormpjes ipv een spray maar je kunt de vorm ook invetten.
  2. Pureer de bananen en mix deze met de pindakaas, honing, eieren en vanille. Ik gooi het gewoon allemaal in de blender!

  3. Mix in een aparte kom de havermeel, bakpoeder en zout en voeg dit daarna bij het natte beslag. Roer er als laatste de chocolade doorheen.
  4. Giet het beslag in de muffin vormen. Ongeveer 3/4 vol.
  5. Bak ze 5 minuten op 220 graden en zet dan de temperatuur omlaag naar 175 en bak ze nog 15-20 minuten.
  6. Prik altijd even met een sateprikker om te kijken of ze goed gaar zijn en doe ze anders nog wat langer.

Je haalt er zeker 10 muffins uit en dan bevat het per muffin:
186 calorieën | 19g koolhydraten | 5,7g eiwitten | 9,4g vetten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *