Gezond pompoenbrood met maple syrup

pompoenbrood recept gezond

Pumpkins everywhere, even in this bread! Ik ben een tijdje echt obsessief bezig geweest met pompoen. Dagelijks pompoen in de airfryer gooien (aanrader) als deel van mijn avondeten, elke week pompoensoep maken..⁠

Nu is het weer volop pompoen tijd en ik weet dat jullie er dol op zijn. Lekker out of the box maken we nu dus iets zoets!

Een brood/cake had ik er nog nooit mee gemaakt.. dus hier is dan mijn eerste pompoenbrood. En hij is zeker goedgekeurd!

Als ontbijt met wat yoghurt en fruit óf misschien wel gewoon als tussendoortje met een laagje appelstroop erop? Why not!

Nou, ik zal stoppen met lullen en gewoon het recept delen, want daar kom je tenslotte voor.

Ingrediënten

220g speltbloem⁠*
220g pompoenpuree⁠
2 eieren⁠
7g baking soda⁠*
1tl bakpoeder⁠
2el kaneel⁠*
1/2tl nootmuskaat⁠
45g kokosolie, gesmolten*⁠
100g maple syrup⁠*
1/2tl vanille extract⁠

Extra: pecannoten voor de bovenkant.⁠


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Mix de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat in een kom door elkaar.⁠
  3. Roer in een aparte kom door elkaar: de eieren, pompoenpuree, kokosolie, maple syrup en het vanille-extract.⁠
  4. Mix de droge en natte ingrediënten door elkaar.⁠
  5. Giet het beslag in je vorm en bestrooi hem met de gehakte pecannoten of iets anders dat jij lekker vindt. Bak af in ca. 50 minuten. Controleer af en toe met een satéprikker of hij al gaar is. 

* een aantal producten heb ik gekregen van Denotenshop.nl

Wil jij wekelijks nog meer (gratis) tips, info en inspiratie over afvallen en gezonder leven? Meld je hier aan en dan ontvang je elke maandagochtend een portie motivatie om je week goed te beginnen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *