Gezond en glutenvrij chocolade bananenbrood

Of ik dit recept hebt bedacht during that time? Maybe. Ik had zin om voor mezelf weer een gezond tussendoortje te maken en dan is een bananenbrood toch wel een favorietje hier. Alleen.. ik wil dan elke keer weer iets nieuws maken. Dus ik maak niet vaak een broodje twee keer (tenzij ik hem nog verbeter). 

Chocola, daar had ik zin in. Maar dan gezond.. verantwoord.. in een bananenbrood! Ik vroeg op mijn Instagram of jullie een chocolade- of fris recept wilden en jullie hadden ook massaal zijn in chocola.

Dat was makkelijk!

Ik had alleen nooit verwacht.. dat hij zo bizar goed zou lukken. First try ook nog eens. Hij is glutenvrij, want de basis is van amandelmeel. Dat werkt altijd heel lekker in bananenbroodjes. Er zit ook helemaal geen olie of boter in. Geniaal, toch?

Simpeler dan ooit. Minder ingrediënten dan ooit. En de lekkerste tot noch toe denk ik. Maar dat zeg ik elke keer.

Heb je geen rijpe bananen in huis? No problem! Voor dit recept probeerde ik een truc uit. Groene/gele bananen 20 minuten in de oven op 150 graden. Ze komen er zwart uit en zijn helemaal zacht. Perfect voor je bananen-baksels. Daardoor wordt ie van zichzelf al een stuk zoeter.

Let’s go!

Ingrediënten

3 bananen
3
eieren
50g
maple syrup/honing/agave siroop
250g
amandelmeel
50g
cacaopoeder (puur, ongezoet)
1 tl
baking soda
1/2 tl
zout
80g
pure chocolade in stukjes
+ eventueel nog stukjes chocola voor de bovenkant. 

 


 

 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik heb alleen een hetelucht functie en dan doe ik hem altijd 10 graden kouder, dat werkt meestal prima en dan wordt hij niet zwart. Behalve van de chocola.
  2. Als je geen bruine bananen hebt, moet je die eerst even op 150 graden 20 minuten bakken. Dan zijn ze perfect!
  3. Prak de bananen (ik ga er graag even met de staafmixer doorheen) en doe in een beslagkom. Voeg de eieren en de honing/maple syrup hierbij. Mix goed door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe: amandelmeel, cacaopoeder, baking soda en zout. Mix tot een glad beslagje en roer dan de chocolade stukjes er kort doorheen
  5. Bekleed een cakevorm met een bakpapiertje en giet het beslag in de vorm. Bak hem in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer even met een sateprikker of hij echt gaar is en bak hem anders nog wat langer. Ik heb er, toen hij bijna afgekoeld was, wat chocolate chips overheen gestrooid die lichtjes smolten.

    Per 1/12 plak bevat dit bananenbroodje:
    242 calorieën | 16g koolhydraten | 7,6g eiwitten | 15g vetten 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *