fbpx

FIBO 2018: dé fitnessbeurs in Europa is echt wat voor jou!

Fibo 2018 power beurs fitnessbeurs

De FIBO is hét evenement van het jaar op fitnessgebied. Althans, als je in de buurt van huis wilt blijven. Deze vierdaagse beurs bestaat uit maar liefst 12 gigantische hallen vol met sportapparatuur, wedstrijden, merken en podia. Niet alleen fitness komt aan bod, maar ook powerliften, strongman, calisthenics.. Noem maar op! Ik ga je vertellen wat er allemaal te doen en te zien is. De FIBO is een gave ervaring voor iedereen met interesse in fitness!

Nieuwe trends

Tijdens de FIBO kun je alles te weten komen over de nieuwste trends en innovaties op sportgebied. Er zijn hallen met allerlei krachttrainingsapparatuur, hier vind je vooral veel ondernemers, maar het is heel interessant om hier even een kijkje te nemen. En dan maar hopen dat er een tof, nieuw apparaat in jouw sportschool komt te staan!

Shoppen

Echt, de fitnessliefhebber kan hier volop winkelen. Je vindt hier stands van alle merken die je kunt bedenken. Van de ‘normalere’ merken zoals Puma en Reebok, maar het leukste is toch wel dat je hier merken vindt, die je normaal alleen online ziet. Denk aan gymshark, bodyengineers, xxlnutrition, bodyenfitshop, myprotein, scitec nutrition.. Moet ik doorgaan? Je kunt altijd even bij de plattegronden kijken waar jouw favoriete merk te vinden zal zijn. De meeste merken hebben ook leuke kortingsacties of aanbiedingen. Zeker de moeite waard! Oh en voor degenen met veel geduld: voeg je toe aan de lange rijen voor gratis samples. Als je het goed speelt, kom je met een volle tas thuis.

fibo power beurs fitness

Ontmoet je inspiratiebronnen

De grootste atleten en influencers zullen hier te vinden zijn namens diverse merken. Zij zijn er op bepaalde tijden om met jou op de foto te gaan! Hoe gaaf is het om degene die jou inspireert in het echt te zien? En even kijken of ze in het echt net zo indrukwekkend zijn natuurlijk.. Bakken motivatie om zelf weer extra hard aan de slag te gaan! Vergeet niet om van te voren even te kijken hoe laat ze aanwezig zijn, je wilt natuurlijk niemand missen.

fitness beurs fibo wedstrijden

Maak kennis met wedstrijden

Tijdens de FIBO zijn er wedstrijden te zien op allerlei gebieden. Zo kun je naar de bikini dames kijken tijdens een bodybuilding wedstrijd, maar ook naar de sterke mannen in de Strongman area. Ontzettend indrukwekkend om te zien. Op deze manier maak je gemakkelijk kennis met meerdere sporten zonder de drempel van ‘naar een wedstrijd gaan’.

De sfeer

Eigenlijk de nummer één reden om eens naar deze beurs te gaan: de sfeer. Er hangt een ontzettend inspirerende en relaxte sfeer. Persoonlijk vond ik het de eerste keer best spannend om naar de FIBO te gaan, want ik zag er niet perse uit als een afgetrainde atleet en was bang dat ik me niet op mijn plek zou voelen. Dit is absoluut niet zo! Er loopt allerlei volk rond: groot en klein, dik en dun, gespierd en.. ja, niet gespierd. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. De sfeer is geweldig en de atleten ook.

De FIBO is in Keulen en loopt vanaf morgen, 12 april tot en met zondag 15 april. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor zondag, dus als je last minute tóch heen wilt: wees snel! Wil je nóg meer informatie over deze beurs? Ik maakte er vorig jaar een vlog over.

Photos: FIBO