Espresso-oreo brownies

Brownies mét koffie én oreo.. Ik bedoel, is er iets dat lekkerder klinkt dan dit? No, I didn’t think so!

Brownies zijn hier heel populair, Michael is altijd héél blij als ik die weer maak. Ik maakte ze vaak gewoon uit een pakje, want die zijn stiekem best goed. Toch een keer from scratch, want ja, uit een pakje dat kan eigenlijk niet he..

De ultieme treat in het weekend. Of gewoon.. op een dag dat je het verdiend hebt. Ik ben echt dol op de combinatie koffie en chocolade dus ik ga hier héél goed op. Chocolade espresso brownies met een koffie-frosting en stukjes oreo erbovenop.. ik bedoel, waarom lees je dit nog? Ga snel bakken!

Ik vond dit recept bij Broma Bakery en heb de cups voor jullie omgezet naar grammen. Toch een stukje makkelijker!

Ingrediënten

Voor het beslag:
300g
kristalsuiker
170g
boter
1-2 shots
sterke espresso
60g cacaopoeder (ongezoet)
3
eieren
1 theelepel
vanille extract
125g
bloem
1 theelepel
zout

Voor de frosting:
50g boter
125g poedersuiker
1/2 theelepel cacaopoeder
1 eetlepel sterke espresso
een paar oreo koekjes

 


 

Zo maak je deze tulband:

  1. Warm de oven voor op 175 graden.
  2. Smelt de boter in de magnetron, zo’n 30 seconden. Dan even roeren en nog een keer 30 seconden. Kan natuurlijk ook in een pannetje.
  3. Doe hier de koffie bij en laat even afkoelen. Voeg dan ook cacaopoeder, eieren en vanille extract toe. Als laatste voeg je de bloem en het zout erbij.
  4. Giet het beslag in een ingevet bakblik. Bak voor 30 minuten op 175 graden en controleer met een satéprikker of hij gaar is. Komt de sateprikker er bijna schoon uit? Dan is hij gaar. Een klein beetje beslag aan de prikker is prima, dan is hij van binnen een beetje fudgy.
  5. Laat even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  6. Doe alle ingrediënten voor de frosting door elkaar en mix. Besmeer de brownie pas als hij volledig is afgekoeld en decoreer met de oreo koekjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *