fbpx

Drie manieren om de hipthrust uit te voeren – DE oefening voor je billen!

Billen billen billen.. Ze kunnen niet groter, ronder of strakker. En om dat te bereiken moeten we volop die glutes aanpakken. De hipthrust is waarschijnlijk de bekendste billen oefening, maar na een tijdje wordt het wel een beetje saai.. of toch niet? Je kunt namelijk best wat variëren met deze oefening!

Ik wil trouwens niet zeggen dat de hipthrust de enige oefening is die goed je billen aanpakt, er zijn er nog een boel meer. Doe deze workout maar eens!

1. De ‘normale’ hip thrust

De meest uitgevoerde variant is natuurlijk de ‘normale’ variant met een bankje. Je rust een barbell (met extra gewicht) op je heupen en leunt tegen het bankje. Je beweegt explosief met je heupen omhoog, houdt heel even vast en zakt weer terug. Houd bij de hip thrust altijd je techniek goed in de gaten en ga niet te zwaar. Zet je benen niet te ver of te dichtbij. Ze staan goed als je, zoals bij B te zien is, een hoek van 90 graden vormt.

hipthrust barbell

2. De hip thrust met bootyband

Bootybands zijn helemaal hot, vooral nu met thuis workouts. Je kunt er bijvoorbeeld bodyweight oefeningen zwaarder mee maken, waardoor het ideaal is voor thuisworkout. Dit kun je ook bij de hipthrusts toepassen! Je kunt ze om je middel doen, zoals hier, of net boven je knieën. Geeft toch weer eens een nieuwe prikkel aan je vertrouwde oefening.

3. Single legged hip thrusts

Ook deze variant kun je op twee manieren uitvoeren. Liggend op de grond óf gewoon met een bankje, zoals de ‘normale’. Je voert dit hetzelfde uit als hoe je de normale hip thrust zou uitvoeren, alleen houd je één been omhoog. Je voert hem dus met één been tegelijk uit. Als je het te makkelijk vindt, kun je dan zelfs nog een barbell gebruiken, maar dat zal denk ik niet nodig zijn..

Welke variant ga jij proberen?