Wil jij zo graag lekker in je vel zitten, blij zijn met je lijf en zonder stress kunnen genieten van eten? Maar volg je dieet na dieet en zit je nu alleen maar slechter in je vel?

En herken je dit?

stel je eens voor

hoe zou het zijn als..

  • Als je aan eten denkt, weet je dat je honger hebt en neem je wat te eten. Je denkt daarna niet meer aan eten tot je weer honger hebt – meestal een paar uur later. Wat een rust!
JA, dit wil ik Ik wil een match call met MArit

Ik help je om dit te bereiken.


In 12 weken gaan we afrekenen met je eetregels, je dieetmindset en ga je leren te vertrouwen dat je lichaam aangeeft wat het nodig heeft.

En schrik niet – we gaan stap voor stap aan de slag. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je alleen nog maar ongezond gaat eten, want we gaan juist ook afrekenen met eetbuien, overeten, emotie- en stresseten.

Het is eng, het is vreemd.. om te stoppen met die focus op afvallen. Maar we gaan nu voor de eerste keer echt 100% voor jou en je gezondheid kiezen. Mentaal én fysiek.

Want zeg nou zelf: wie word er mentaal happy van om steeds te diëten? Om constant dat ideaalbeeld na te streven? Helemaal niemand! Het is juist de grootste oorzaak van jouw onzekerheid en daar gaan we mee stoppen. Zodat je echt kunt gaan genieten en rust en zelfvertrouwen uit gaat stralen.

Het Ditch the Diet programma duurt 12 weken en bevat:

  • 10x een Masterclass van 60-90 minuten waarin we de nieuwe lessen en opdrachten doornemen. Je kunt dan ook meteen al je vragen stellen.
  • Coaching binnen de besloten Facebook groep met gelijkgestemde vrouwen. Het kan heel eenzaam zijn om níet te diëten, dus de groep is een hele waardevolle plek waar je alle steun uit kunt halen.
  • Aanvullende Q&A’s, tools, werkbladen en audio’s bij de opdrachten.

We gaan stap voor stap leren luisteren naar ons lijf, dit hoort daar allemaal bij:

Ik wil vertrouwen op mijn lijf en ga ervoor!

We gaan stap voor stap leren luisteren naar ons lijf, dit hoort daar allemaal bij:

Ik wil vertrouwen op mijn lijf en ga ervoor!

Na deze 12 weken..

Voor deze eerste editie van Ditch your Diet zijn 20 plekken beschikbaar voor een speciale prijs.

Dit is een nieuw programma en dit is dus ook de eerste keer dat je mee kunt doen aan Ditch the Diet. In de pilot krijg je meer uren coaching, kan er tussendoor nog extra kennis toegevoegd worden én krijg jij dus korting. Daarom is er maar beperkt plek.

De investering is normaal €1250,- en nu gelimiteerd beschikbaar voor €750,-.

De groep start op maandag 12 juli en vol=vol.

i want to ditch the diets!

Veelgestelde vragen

Kun je afvallen met dit programma?

Afvallen is geen doel van dit programma. Het kan zijn dat je afvalt, aankomt of stabiel blijft. Of een combintie van meerdere. Wij gaan juist focussen op een gezonde relatie met eten. Een gezond lichaam én een gezond koppie! 

Het is dus de bedoeling dat je afvallen opzij zet. En geen zorgen, daar help ik je mee. 

Vraag jezelf dit: wat heeft focussen op afvallen je ooit opgeleverd? Wat heb je dus te verliezen?

Wanneer begint het?

Het programma begint op maandag 12 juli en duurt 12 weken. De tijdstippen van de groepscoaching worden samen besproken en zullen waarschijnlijk afwisselend overdag en in de avond plaatsvinden. Deze zijn ook altijd terug te kijken mocht je er een keer niet bij kunnen zijn.

Ik heb overgewicht/ondergewicht, kan ik meedoen?

Het maakt niet uit wat je weegt, iedereen kan meedoen aan Ditch the Diet. Het is dus wel belangrijk dat je een gewichtsdoel opzij zet. We gaan voor een gezond lijf op welk gewicht dan ook.

Jojoën in gewicht is ontzettend ongezond. Als jij steeds een dieet probeert en maar geen blijvend resultaat haalt, is het de moeite waard om daar eens mee te stoppen. Je kunt ook gezonder worden op het gewicht dat je nu hebt.

Wij werken volgens de Health at Every Size theorie.

Is het een dieet? Krijg je een voedingsplan?

Het is geen dieet en je krijgt geen voedingsplannen. Je gaat ook geen calorieën tellen of iets anders.

Ditch the diet is gebaseerd op de methode Intuitief eten. We gaan alleen nog naar intrinsieke signalen luisteren: signalen van jouw lichaam. Die signalen zijn waarschijnlijk onderdrukt en verstoord door het volgen van diëten.

Je leert om te voelen wanneer je honger hebt, hoeveel je moet eten, waar je zin in hebt. Maar je leert ook om te gaan met overeten en eetbuien. Stress- en emotie-eten. Een groot deel hiervan wordt juist veroorzaakt door het volgen van diëten en als je echt intuitief gaat eten dan zal dit veel makkelijker worden.

Je leert om weer te vertrouwen op het hongergevoel van je lijf, maar ook om je zelfbeeld te verbeteren. We gaan niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je mentale gezondheid.

Ik ben zo bang dat ik alleen maar ongezond ga eten en aankom..

Waarschijnlijk ga je in het begin wel meer eten, ja. Dat hoort erbij. Stel je voor dat je heel lang onder water gezwommen hebt en geen lucht meer krijgt. Als je dan eindelijk boven water komt, adem je diep en diep in en neem je grote teugen zuurstof in je op.

Hetzelfde gebeurt vaak als je stopt met diëten. Je hebt al die tijd te weinig gegeten, regels gehad.. Nu je ‘boven water komt’ ga je dat inhalen. Hoe lang dat duurt, ligt heel erg aan jou en verschilt bij iedereen. Ik ga je helpen om dit stap voor stap te doen als je dit eng vindt. 

Dit gaat altijd over !! En dan kom je weer tot rust en vind je echt die balans. Het kan dus zijn dat je eerst aankomt en dan stabiliseert, maar het kan ook zo zijn dat je aankomt, dan afvalt en dán stabiliseert. Het kan ook zijn dat je helemaal niet aankomt. Daar is van te voren gewoon niks over te zeggen.