Chia pudding met mango

Super hip, chia pudding. Zo hip, dat ik er ook echt eens aan moest geloven. En ja – het ziet er ook geweldig uit! Chia pudding heeft van zichzelf niet echt smaak, dus je brengt het op smaak met andere ingrediënten. In dit geval: mango en pure chocolade.

Ik kan je vertellen dat chia pudding er op zichzelf niet erg aantrekkelijk uit ziet.. Ik stond ook niet te springen om dit te proeven, haha. Daarom koos ik chocolade en mango, daar zit heel veel (lekkere) smaak aan!

Het is super makkelijk om te maken, maar je moet wel op tijd beginnen. De chiazaden nemen het vocht op waardoor het zo dik wordt als pudding, maar dat moet dus wel een aantal uren in de koelkast staan. Maak het ’s avonds, dan heb je de ochtend erna een kant-en-klaar ontbijtje!

Ingrediënten

130ml melk naar keuze
30g chiazaad
verse mango
85% pure chocolade
Ongezouten walnoten
Optioneel honing


 

 

Zo maak je het

  1. Meng in een bakje de chiazaden met de melk. Zorg dat het goed door elkaar gemengd is en zet het afgedekt in de koelkast.
  2. Paar uurtjes wachten! Het gaat best snel, maar makkelijk is om het de avond van te voren te maken.
  3. Haal je chiapudding uit het bakje en doe het in een schaaltje.
  4. Ik ging voor een laagje mangopuree tussen de pudding, maak hiervoor puree van de helft van de mango.

    Begin met een laagje granola, bedek deze met chiapudding, voeg een laagje mangopuree toe en bedek weer met chiapudding. Versier de bovenkant met verse stukjes mango, walnoten en pure chocoladerasp.