fbpx

Ontbijt

Chia pudding met mango

Super hip, chia pudding. Zo hip, dat ik er ook echt eens aan moest geloven. En ja – het ziet er ook geweldig uit! Chia pudding heeft van zichzelf niet echt smaak, dus je brengt het op smaak met andere ingrediënten. In dit geval: mango en pure chocolade.

Ingrediënten

  • 130ml melk naar keuze
  • 30g chiazaad
  • 1 verse mango
  • 85% pure chocolade
  • Ongezouten walnoten
  • Optioneel honing

Het is super easy, maar je moet het wel op tijd maken. De chiazaden nemen het vocht op waardoor het zo dik wordt als pudding, maar dat moet dus el een aantal uren in de koelkast staan. Maak het ’s avonds, dan heb je de ochtend erna een kant en klaar ontbijtje!

Zo maak je het

Stap 1

Meng in een bakje de chiazaden met de melk. Zorg dat het goed door elkaar gemengd is en zet het afgedekt in de koelkast.

Stap 2

Paar uurtjes wachten! Het gaat best snel, maar makkelijk is om het de avond van te voren te maken.

Stap 3

Haal je chiapudding uit het bakje en doe het in een schaaltje.

Stap 4

Ik ging voor een laagje mangopuree tussen de pudding, maak hiervoor puree van de helft van de mango.

Begin met een laagje granola, bedek deze met chiapudding, voeg een laagje mangopuree toe en bedek weer met chiapudding. Versier de bovenkant met verse stukjes mango, walnoten en pure chocoladerasp. 

Meer recepten

Bietenrisotto

Havermout met stoofpeertjes

Broccolisoep met spekjes