Bietenrisotto met geitenkaas en paddestoelen

Hoe lekker is risotto – even eerlijk. Het is één van mijn favoriete, makkelijke maaltjes. Iedereen die beweert dat risotto moeilijk is om te maken, heeft het mis.

Je moet even het trucje doorhebben, maar daarna zit je gebakken en ben je binnen een halfuur klaar. Hoppa! En nu heb ik een leuke variant op de ‘gewone’. Namelijk deze bietenrisotto.

Risotto maken is echt niet zo moeilijk als ze wel eens zeggen. En weet je – het is ook nog best snel klaar. Geen excuus meer, gewoon die keuken in!

Ingrediënten

1l bouillon
70 ml witte wijn
1 ui
70-100 gram risottorijst p.p.
wilde paddenstoelen (shiitakes!)
bietjes, hoeveelheid naar keuze
een teentje knoflook
Véél geitenkaas


 

 

Zo maak je het

  1. Snipper de ui. Fruit de ui met de teen geperste knoflook in een pan met olijfolie. Ondertussen kun je vast de paddenstoelen snijden. Snijd ze vooral niet te klein, want ze krimpen met het bakken.

  2. Kook de bietjes gaar en pureer ze daarna met de staafmixer. Zet dit even apart.

  3. Bak de paddenstoelen in een aparte pan tot ze zacht zijn en bestrooi ze met wat citroensap en peterselie.

  4. Voeg de risottorijst bij de ui en bak dit kort mee tot de korrels glazig zien. Doe dan de wijn erbij. Nu ga je telkens in porties de bouillon toevoegen: zorg dat de rijst net onder water staat. Als het grotendeels verdampt is doe je er weer bouillon bij. Doe dit tot de bouillon op is.

  5. Als laatste voeg je de gepureerde bietjes aan de risotto toe en verwarm je het geheel. De geitenkaas voeg ik samen met de champignons lekker als laatste toe. Genieten maar!