fbpx

Makkelijke en gezonde kip met zoete Catalina marinade ★

Catalina kip recept

Heerlijk malse, gemarineerde kip! En dat met prima macro’s.

Al die kipfilet wordt op gegeven moment best wel saai, toch? Maar dat hoeft helemaal niet! Je kunt kip op ontzettend veel manieren bereiden. Probeer eens een nieuwe marinade, zoals deze. De marinade maken is eigenlijk nog het meeste werk. Maak dus gewoon lekker veel, dan kun je meteen meerdere porties preppen! Je kunt er een frisse salade bij eten, maar rijst is ook een goede match!

Moeilijkheidsgraad: ★
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden (vier personen):
  • 4 kipfilets (ca 120g per persoon)
  • cherrytomaatjes 
  • Een eetlepel ketchup (Heinz, 50% minder suiker)
  • Een scheutje rode wijnazijn
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • Een snusje italiaanse kruiden
  • Een eetlepel olijfolie
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten behalve de kipfilet en de cherrytomaatjes in een keukenmachine/blender tot het een egale massa is. Zout en peper kun je naar smaak toevoegen. Doe de helft van de saus met de kipfilet in een schaal. Dek dit goed af, zet het in de koelkast en laat het een uur marineren.

Bak de kipfilets met een beetje olijfolie in een pan. Voeg later de cherrytomaatjes toe.

Garneer de kipfilets naar wens nog met wat verse tijm en zwarte peper. 

Eet smakelijk!

MACRO’S VOOR één PORTIE 336 KCAL | 29G EIWIT | 15G KOOLHYDRATEN | 17G VETTEN (incl. olijfolie)

Photocredits: lecremedelacrumb.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *