Basic, gezond, bananenbrood met noten en bessen

Lekker en ook nog eens gezond. Dat laatste is niet altijd meer het geval met de bananenbroden die je tegenwoordig ziet.

Ik ging hier altijd tegenin door een heel saai broodje te maken met zo min mogelijk calorieën. Dat doen we nu niet.

We gaan voor balans! Wat dat betekent? Dat ie veel lekkerder is en prima in je dagelijkse routine past.

Je kunt hem super makkelijk aanpassen naar jouw voorkeuren. Welke noten vind je lekker? Fruit of geen fruit? Misschien wat chocola? Wees creatief! Probeer het lekker uit. Met bananenbrood kun je weinig fout doen.

Ingrediënten

3 bananen (of 4 kleintjes)
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram appelmoes (light)
2 eieren
2 eetlepels (verse) appelsap
snufje kaneel
vleugje honing
Optioneel blauwe bessen, pecannoten en walnoten


 

 

Zo maak je het

  1. Prak de bananen of doe ze in de keukenmachine/pureer ze met de staafmixer.

  2. Voeg twee eetlepels appelsap toe en roer goed door. Zet dit apart.

  3. Doe de appelmoes in een beslagkom. Voeg één voor één de eieren toe en meng dit goed door. Ik gebruik een keukenmachine, maar het kan ook met de mixer of met de hand.

  4. Voeg hier het zelfrijzend bakmeel, de geprakte bananen, kaneel en honing aan toe. Mix alles goed door elkaar en roer als laatste voorzichtig de fijngehakte noten en blauwe bessen door het mengsel.

  5. Bak het bananenbrood in 40 minuten goudbruin op 180 graden. En genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *