Alles over mealpreppen en waarom jij het ook moet doen!

Mealpreppen! Waarschijnlijk heb je nu al een bepaald beeld voor je. Iemand die een tas vol met bakjes overal mee naartoe zeult, bijvoorbeeld. Daar heb je natuurlijk geen zin in. Maar mealpreppen kan op veel meer manieren worden toegepast en bespaart je zó veel tijd. Vooral voor mensen met een drukke dagplanning is het ideaal en een sleutel tot succes. Wil je weten hoe?

Je kan op veel meer mogelijke manieren je maaltijden preppen dan op de ‘diehard’ manier. Je hoeft geen bakjes kip, rijst en broccoli mee naar je werk te nemen. Wat je wél doet is heerlijke gezonde maaltijden voorbereiden zodat het je weinig tot geen moeite kost om gezond te eten. Klinkt best goed, toch?

Lunch

Laten we beginnen met je lunch, want wat is er leuk aan twee saaie broodjes eten tijdens je lunch? Dag in dag uit.. Wees creatief! Bereid een lekkere salade voor. Dat heb je zo gemaakt en kan je zo lekker maken als je zelf wilt. Voor de pastaliefhebbers hier, maak er gewoon een pastasalade van! Zongedroogde tomaatjes, olijven, gerookte kipreepjes.. Mmm!  Let er bij salades op dat je de dressing apart meeneemt en er pas als laatste doorheen doet. Dingen als noten doe je ook in een apart bakje, anders worden ze zacht. Of maak eens een écht lekker broodje. Dus niet even snel een plakje kaas, maar ga uitgebreider aan de slag. Kook van te voren wat eitjes, snijd een avocado.. Neem dan het beleg apart mee, dan kun je het op school/werk/waar dan ook beleggen en is het nog steeds lekker vers!

Tussendoortjes

Waarom zou je elke dag saai op een appel en een voorverpakt koekje snacken? Je kunt ook zelf heerlijke snacks maken! Denk aan een bananenbrood, gezonde muffins met appel, een zwarte bonen brownie. Gezond eten was nog nooit zo makkelijk. Roep zondag uit tot bakdag en dan heb je genoeg voor de hele week. Elke dag een plakje bananenbrood? Waarom niet? Het is wel handig om je porties voor donderdag t/m zondag in te vriezen. Je wilt niet dat je zaterdags je snackje wilt pakken en het uitgedroogd of niet meer goed is. Vries het per portie in en dan kun je het makkelijk de avond ervoor uithalen.

Avondeten

Je avondeten preppen? Ja, waarom niet? Ik snap dat een kliekje niet altijd even lekker is, maar je kunt veel meer dan dat. Denk aan een ovenschotel die je de dag ervoor of ‘s ochtends al klaarzet. Het enige dat je na je werk nog hoeft te doen is dat heerlijke maaltje de oven in schuiven. Je kunt ook heel simpel mealpreppen, dit pas ik zelf vaak toe. Ik heb altijd wel tijd om te koken ‘s avonds, maar niet veel zin. Het liefst is het snel en makkelijk. Snijd eens voor 3 dagen kipfilet in stukjes en leg het in de marinade. Het wordt met de dag lekkerder en je hoeft het alleen even te bakken. Je kunt ook je rijst vast voor 3 dagen koken, zodat je ‘s avonds alleen nog even wat groente en vlees hoeft te wokken. Kleine dingetjes, maar ze schelen toch weer een hoop tijd!

Doe jij al aan mealpreppen?

Photo:Freepik