Waarom afvallen makkelijker is dan blij zijn met je lijf

Afvallen is helemaal niet zo moeilijk, volg een random dieet en je bent er zo. Lomp gezegd is dat wel een feit. Wat veel moeilijker is, is om ook nog eens écht blij te zijn met je lijf, jouw lichaam.

We beginnen allemaal met afvallen, omdat we niet tevreden zijn met hoe ons lichaam er nu uit ziet. Of dat nou vanwege gezondheidsoverwegingen is of simpelweg omdat je graag wat strakker wilt zijn dat maakt eigenlijk weinig uit. Feit is, je bent niet blij en je gaat het veranderen.

Je volgt een dieet.. eentje die jou vertelt wat je wel en niet mag. De weegschaal vertelt je of je het goed of slecht gedaan hebt. En jij gelooft het.

We gaan er even vanuit dat het je ook daadwerkelijk lukt om af te vallen. Je hebt je afvaldoel gehaald: en nu?

Daar beginnen de problemen.

Je ziet nog een vetrolletje hier of een putje daar. In de spiegel zie je nog zoveel wat je graag anders zou willen. Je buik mag nog wat platter, je heupen smaller en je billen strakker. Misschien moet je toch nog maar even doorgaan.

Het grootste probleem met afvallen is dat we ons alleen nog maar focussen op alles wat er lelijk of slecht is aan ons lijf. Wat er anders moet. En gedurende het hele afvalproces focus je je dáár op. En op de weegschaal, natuurlijk.

Je vergeet de dingen die echt belangrijk zijn. De reden dat je ooit begon met dit hele afval gedoe. Omdat je je niet fijn meer voelde in je broeken die toch echt te strak zaten. Omdat je de hele dag zo weinig energie had en je je net een oud wijf voelde. Dat je steeds eetbuien hebt en je daarvoor schaamt. Je sliep er ook nog eens slecht van.

Die broeken zijn inmiddels te groot. Je hebt nog minder energie dan toen. En die eetbuien zijn verdubbeld. ‘s Nachts word je soms wakker van een knorrende buik.

Je bent zo druk bezig met afvallen, dat je je doel kwijt bent geraakt.

En geloof mij, als jij op deze manier afvalt dan zul je nooit ‘klaar’ zijn. Dan zul je nooit tevreden zijn. Je kan altijd slanker, fitter en strakker zijn. Er is altijd iemand anders mooier dan jij.

Het belangrijkste als je begint met afvallen, is zorgen dat je elke dag weer jezelf herinnert waarom je dit doet. Kijkt hoe ver je bent gekomen. Als je alleen aan je lichaam werkt en niet aan je mindset, je zelfbeeld, je relatie met eten.. dan zit je nooit lekker in je vel.

En dat is toch wat we juist willen?

Als jij ook écht lekker in je vel wilt zitten, download dan mijn gratis e-book met 3 stappen die je kunt nemen om meteen lekkerder in je vel te zitten. Zodat jij ook echt blij met je lijf wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *